Europæiske aktier: Julesalget i Next giver aktien vinger

Julesalget gik forrygende for den britiske tøjkæde Next. Og aktiekursen her går mod den generelle negative strøm torsdag middag og stiger med 5,3 pct. på børsen i London.

Det var et stærkt salg i de tre uger op til jul. Og det kompenserede for en skuffende udvikling i november, meddeler Next.

Mens selskabets fastholder salgsforventningerne til hele regnskabsåret, der løber frem til udgangen af januar 2019, så trimmes estimatet for overskuddet til 723 mio. pund fra før 727 mio. pund.

Investorerne hæfter sig dog mere ved salgsudviklingen, og nyheden trækker andre britiske detailhandelsaktier med op, hvor Debenhams stiger 5,2 pct., mens Marks & Spencer stiger 2,2 pct.

Samlet set peger de ledende indeks på de europæiske børser dog ned torsdag middag, og de europæiske underleverandører til Apple falder markant torsdag efter nedjusteringen fra den amerikanske iPhone-producent onsdag aften.

I Schweiz dykker chipproducent AMS 19,0 pct., mens STMicroelectronics på børsen i Paris falder 9,9 pct. - de to aktier ligger som dem, der taber mest i det brede aktieindeks Stoxx 600 torsdag middag.

»Forvent en masse nedjusteringer fra Apple-leverandører de kommende dage. Det kommer til at blive brutalt,« siger analytiker Neil Campling fra Mirabaud ifølge Bloomberg News.

Apples nedjustering var begrundet af en skuffende afsætning på det kinesiske marked og færre opgraderinger til nye modeller af iPhone end ventet.

I Stoxx 600 ligger teknologisektoren som den mest faldende onsdag middag med et minus på 3,6 pct. Samlet falder med 0,9 pct.

/ritzau/FINANS