Europæiske aktier: Italienske banker tog teten efter opbakning til euroen

Arkivfoto: AFP PHOTO / dpa / Arne Dedert / Germany OUT / Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: ARNE DEDERT

Der var stigninger på tværs af de europæiske børser mandag, og særligt de italienske banker var i god gænge.

Søndag udtalte den italienske finans- og økonomiminister, Giovanni Tria, at regeringen har intentioner om at blive i eurosamarbejdet og samtidig vil skære i gælden. Det modsatte har ellers været en frygt blandt investorerne siden valget i marts.

Kommentaren gav medvind til banker som Unicredit, Intesa Sanpaola og Banco BPM, der alle steg over 6 pct., og opturen trak op i det toneangivende italienske aktieindeks, FTSE MIB, som lukkede 3,5 pct. højere.

På de brede linjer steg det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks 0,8 pct., og investorerne ignorerede dermed afslutningen på weekendens G7-møde i Canada, hvor den amerikanske præsident, Donald Trump, trak støtten til en fælles sluterklæring.

Helt i toppen af indekset endte den britiske satellitoperatør Inmarsat, der ifølge Bloomberg News har afvist et købstilbud fra sin amerikanske kollega Echostar, fordi det ikke vurderes højt nok.

Aktien steg mandag 11,8 pct. efter en fremgang på 13,5 pct. fredag, hvor der allerede var rygter om et bud.

I bunden havde Deutsche Post DHL Group endnu en hård dag, efter at transport- og logistikselskabet fredag nedjusterede forventningerne til 2018 som følge af udgifter til en større sparerunde, der skal dæmme op for, at der bliver sendt færre og færre breve, men flere og flere pakker.

Aktien faldt 3,7 pct. fredag, og mandag bakkede den 3,1 pct.

/ritzau/FINANS