Europæiske aktier: Investorerne vil have luksus

Designertasker, champagne og cognac er i høj kurs på de europæiske aktiemarkeder onsdag, hvor luksusgodesektoren stiger efter et stærkt regnskab fra franske LVMH.

Europa Stoxx 600-indekset ligger ved middagstid til en stigning på bare 0,2 pct. Der er fald i det tyske DAX-indeks på 0,3 pct., men fremgang i London, hvor det toneangivende FTSE 100-indeks stiger 1,3 pct., efter tirsdagens afstemning i det britiske parlament.

Her stemte Underhuset for en hensigtserklæring om, at briterne ikke kan forlade EU uden en skilsmisseaftale.

Tidligere har Underhuset dog også stemt nej til den Brexitplan, som premierminister Theresa May havde forhandlet med EU, og det kommer ikke på tale at genforhandle aftalen for briternes udtræden af EU, fastholder en talsmand for EU-præsident, Donald Tusk, onsdag.

På valutamarkedet svækkes pundet, og medvirker ifølge Reuters til at løfte den britiske eksportsektor. Der er desuden fremdrift i flere af mineaktierne efter prisstigning på jernmalm. Årsagen er, at brasilianske Vale vil skære i sin produktion.

I Europa er det dog især LVMH, som gør sig positivt bemærket med en stigning på 6,3 pct. Børshuset Berenberg ser positivt på selskabets regnskab og hæfter sig ved, at ledelsen er relativt positiv efter et fornuftigt salg i fjerde kvartal trods frygt for en afmatning i Kina.

Ud over LVMH stiger blandt andre Hermes- og Guccis-ejer Kering med 2,3 og 3,7 pct. Desuden ligger Burberry 2,3 pct. højere i London.

I Schweiz falder medicinalkæmpen Novartis med 1,4 pct. oven på sin regnskabsmeddelelse, der ifølge Reuters indeholder lidt skuffende forventninger til 2019.

Den tyske kemivirksomhed Covestro stiger lige over 5 pct., efter at en kinesisk konkurrent ifølge Reuters har hævet prisen på MDI - et for Covestro vigtigt produkt.

/ritzau/FINANS