Europæiske aktier i medvind fra alle retninger

Der var medvind fra alle retninger til de europæiske aktier onsdag. Politisk forlig i Tyskland og tyske, britiske og amerikanske nøgletal understøttede en positiv aktieudvikling.

I Frankfurt steg DAX-indekset 0,7 pct., i London var stigningen for FTSE 100 på 0,2 pct., og i Paris noteredes en stigning på 0,4 pct. for CAC 40-indekset.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600 indeks sluttede dagen 0,6 pct. højere med energisektoren som den eneste med negativt fortegn.

Den tyske GfK-indikator peger mod en stigning i den tyske forbrugertillid til indeks 7,4 i december fra 7,1 måneden før. Og britiske tal viste en økonomisk vækst i tredje kvartal på ventede 0,8 pct. på kvartalsniveau.

Siden afslørede afslørede amerikanske tal, at der var færre nytilmeldte ledige end ventet i sidste uge, mens Chicago PMI, Michigan-indekset for forbrugertilliden og de ledende indikatorer overraskede positivt.

Det norske industriinvesteringsselskab Aker har købt 16.440.000 aktier i Aker Solutions, der er underleverandør til den globale olieindustri, for 115 kr. per aktier. Aker Solutions-aktien steg 10,3 pct.

Italienske Banco Popolare lukkede 6,1 pct. højere trods en nedjustering af kursmålet hos franske Exane med med 5 pct. Den italienske bank kan dog fortsat sole sig i anbefalingen "outperform" hos de franske analytikere.

Britiske De la Rue har fået sin anbefaling nedgraderet til "neutral" fra "køb" hos Citi, der samtidig nedsætter kursmålet til 1,0 pence fra 1,055 pence. Selskabet fremstiller bl.a. pengesedler og personlige dokumenter, og Citi frygter priskrig i branchen. Aktien faldt 6 pct.

Men værst gik det i onsdagens europæiske aktiehandel for franske Accor, der er Europas største inde for hoteldrift. Aktien faldt 7,5 pct., fordi Accor vil splitte forretningen et driftsselskab og en investeringsdel.

/ritzau/FINANS

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk