Europæiske aktier: I fin form efter gode regnskaber og opmuntring fra USA

De europæiske aktiemarkeder er torsdag middag i fin form med grønne indeks på de fleste børser.

Overordnet er den positive stemning ansporet af optimisme i forhold til handelsforhandlingerne mellem USA og Kina, og på selskabsplan bidrager regnskaber fra blandt andre Nestlé, Astrazeneca og Airbus til fremgang.

Det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks stiger torsdag middag 0,5 pct. med stigninger for de toneangivende indeks på 0,3 pct. for FTSE 100-indekset i London, på 0,3 pct. for DAX-indekset i Frankfurt og på 0,7 pct. for det franske CAC 40-indeks.

Ud over positive udtalelser fra USA, der giver håb om fortsatte handelsforhandlinger med Kina og forlængelsen af våbenhvilen i handelskrigen mellem de to lande, har markedet også opmuntrende handelstal fra Kina, lidt skuffende BNP-tal fra Tyskland og et tal for væksten i eurozonen, der var helt på linje med det ventede.

Medicinalselskabet Astrazeneca kom godt ud af fjerde kvartal med resultater, der slog analytikernes forventninger. For kvartalet leverede selskabet et kerneresultat per aktie på 1,58 dollar per aktie - 10 cent mere end analytikerne havde ventet ifølge Bloomberg News. Aktien stiger 5,0 pct. i London.

Franske Airbus stiger torsdag middag 4,5 pct., efter at flyproducenten tidligt på dagen i en meddelelse har offentliggjort, at den fra 2021 vil stoppe med at producere flytypen A380, der er verdens største passagerfly, og som kan medbringe flere end 500 passagerer.

Den tyske storbank Commerzbank leverede et overskud, der var bedre end ventet i fjerde kvartal. Nettooverskuddet landede på 113 mio. euro mod ventet 82,1 mio. euro ifølge estimater fra Bloomberg. Driftsoverskuddet endte på 240 mio. euro mod ventet 211,3 mio. euro. Banken udbetaler 0,20 euro i udbytte per aktie - helt som ventet. Bankaktien stiger 4,8 pct.

Den schweiziske fødevaregigant Nestlé leverede for regnskabsåret 2018 et sæt resultater, der i det store hele lå nogenlunde på linje med analytikernes forventninger. Selskabet solgte i det netop afsluttede regnskabsår for 91,4 mia. schweizerfranc. Til sammenligning havde analytikerne ifølge Bloomberg News ventet et salg på 91,5 mia. schweizerfranc.

Nestlé ser forbedringer i den organiske omsætningsvækst i 2019, og fødevaremastodonten udlodder udbytte på 2,45 schweizerfranc per aktie. Analytikerne havde ventet et udbytte på 2,49 schweizerfranc per aktie. Aktien stiger 3,2 pct.

En af dagens negative regnskabsnyheder kommer fra den tyske sportstøjsproducent Puma, der skuffer med såvel omsætning i 2018 og forventninger til 2019. Aktien taber 5,9 pct. torsdag middag.

/ritzau/FINANS