Europæiske aktier i bedste humør i 19 måneder

Kursstigningerne fortsætte over de europæiske aktiemarkeder onsdag eftermiddag efter at begge kamre i USAs kongres nu er blevet enige om en budgetaftale, der i første omgang afværger, at den amerikanske økonomi dratter styrter ud over den finansielle afgrund.

De store indeks i London, Frankfurt og Paris stiger over 2 pct. mens det bredere Stoxx 600-indeks stiger 1,9 pct., til 285,08, som er det højeste niveau i 19 måneder.

Højdespringerne er Nokia med en kursstigning på 8,3 pct. efter at den finske telefon-producent rapporterede, at den seneste leverance af smartphonen Lumia til Kina blev udsolgt på kun 20 minutter. Aktien i den spanske forsikringskoncern Mapfre stiger 7,8 pct., og det britiske mineselskab Glencores aktie stiger 7,0 pct. Bedre udsigter for råvareindustrien - blandt andet foranlediget positive data for den kinesiske fremstillingsindustri - motiverer til en stigning mineselskaberne. For verdens næststørste mineselskab, Rio Tinto, er stigningen på ca. 6 pct. og aktien i verdens største, BHP Billiton, stiger ca. 4 pct.

Aktien i Arcelormittal - som er verdens største stålproducent - stiger 3,6 pct.

Alle Stoxx-indeksets 14 bil-aktier er i fremdrift med stigninger til den største bilkoncern, Volkswagen på 4,1 pct., mens Porche-aktien stiger 4,9 pct., og BMW vinder 3,7 pct. til det højeste niveau i 20 år.

For de tyske aktier i DAX-indekset byder onsdagen på den højeste indeks-værdi i næsten fem år efter en stigning på 29 pct. sidste år, som bød på den største stigning siden 2003.

I London passerede FTSE 100-indekset 6000-niveauet for første gang i halvandet år. Her udmærker finansaktierne i Barclays og Lloyds Banking Group sig med stigninger på ca. 4 pct. efter at den amerikanske budgetaftale spreder tryghed i finansmarkederne.