Europæiske aktier: Generelt positiv stemning med schweizisk selskab i top

Foto: Travis Wolfe .
Læs mere
Fold sammen

De europæiske aktier ligger generelt højere tirsdag, hvor det brede europæiske aktieindeks, Stoxx 600, ligger 0,6 pct. højere i 391.

De tre største europæiske aktiemarkeder, det engelske, tyske og franske, ligger 0,8-0,9 pct. højere.

Schweiziske Oerlikon, der producerer industriudstyr, har leveret flotte regnskabstal og belønnes med en topplacering i Stoxx 600. Aktien stiger 9 pct. til 16,39 schweizerfranc.

Selskabet leverede et EBITA-overskud på 113 mio. schweizerfranc i andet kvartal mod markedets forventning om 69 mio. schweizerfranc. Samtidig opjusterede selskabet forventningerne til hele året.

Tyske Schaeffler, der producerer til bilindustrien, løftede sine forventninger - ligeledes efter at have rapporteret fremgang i andet kvartal. Det belønnes med en stigning på knap 8 pct.

Den store internetbaserede tøjbutik Zalando øgede antallet af kunder og besøg solidt i første halvår. Men resultatet faldt.

I de første seks måneder af 2018 steg antallet af besøg på Zalandos hjemmesider med 19 procent til 1,4 milliarder og antallet af aktive kunder steg til 24,6 millioner fra 21,2 millioner i samme periode 2017.

Den gennemsnitlige kunde handler nu fire gange om året på Zalando. Samlet gav det et salg på 2,5 mia. euro - 18,8 mia. kr. - for selskabet i første halvår, svarende til et hop på mere end 20 pct. Driftsresultatet, målt på EBIT, faldt til 72,1 mio. euro fra 91,2 mio. euro året før.

Umiddelbart er investorerne skuffede og sender aktien ned med mere end 5,2 pct.

Værst i Stoxx 600 går det dog for danske Pandora, der falder 22 pct. efter mandagens nedjustering.

/ritzau/FINANS