Europæiske aktier: Fransk køkkenspecialist trodsede generelt sure miner

Foto: KENZO TRIBOUILLARD

Mens der blæste positive vinde på det danske aktiemarked, var der onsdag anderledes dårlig stemning i resten af Europa.

For det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks blev der for dagen tabt 0,3 pct. Og for de ledende indeks i Frankfurt, London og Paris lød tabene på mellem 0,3 og 1,0 pct.

Dermed var en stigning på 9,1 pct. til franske SEB, som blandt andet producerer køkkengrej, i sig selv ikke nok til at hive det hjemlige CAC 40-indeks i plus. Til gengæld kunne selskabet og dets aktionærer glæde sig over et regnskab for første halvår, der ifølge Bloomberg News slog analytikernes forventninger målt på omsætningen og herudover indeholdt en opjustering af helårets forventninger til den organiske vækst.

- SEB havde et første halvår med god kvalitet - endda i forhold til et højt sammenligningsgrundlag.

- Igennem de seks måneder forblev vores organiske vækst robust, og vores indtjening fra driftsaktiviteten holdt sig stærkt oppe i et overraskende vanskeligt marked med højere råvarepriser og valutaudsving. Trods dette steg vores nettooverskud næsten 10 pct., siger bestyrelsesformand og administrerende direktør Thierry de La Tour dArtaise i regnskabet.

I den tunge ende af det europæiske aktiemarked fandt man det engelske medicinalselskab Indivior, der faldt 7,7 pct. Det skete, efter et halvårsregnskab som viste, at markedsandelen for selskabets middel Suboxone er faldet til 49 pct. fra 52 pct. Ifølge Jefferies kan den reducerede markedsandel indikere tab på 37,5-45,0 mio. dollar for indtjeningen i hele 2018.

Også spilleselskabet Kindred Group - der tidligere hed Unibet - havde en skidt dag med et fald på 12,9 pct. Det kom, efter et regnskab for andet kvartal som indeholdt resultater nogenlunde på linje med analytikernes forventninger, men som til gengæld voksede en del under forventning i den nordiske region ifølge DNB.

/ritzau/FINANS