Europæiske aktier: Forårshumør hos bankerne efter udsigt til rentestigning

Forårsstemningen ramte for alvor de europæiske banker, hvis aktier lå lunt onsdag på udmeldinger fra et par chefer fra amerikanske Federal Reserve, om at tiden er ved at være inde til at give renten en tak op.

Alle underindeks i det brede Stoxx 600 steg onsdag efter blandt andet gode PMI-tal fra Kina, en natlig tale fra den amerikanske præsident, pæne amerikanske nøgletal samt udmeldinger fra chefer fra den amerikanske centralbank.

Blandt andet har chefen for afdelingen i New York, William Dudley, vurderet, at baggrunden for en stramning af den amerikanske pengepolitik er blevet mere overbevisende.

I det brede europæiske Stoxx 600-indeks steg banksektoren under ét med 3,0 pct., mens råvarerelaterede aktier steg 2,8 pct. Samlet steg indekset med 1,4 pct.

Spanske Banco de Sabadell toppede indekset., og ud over udsigten til at en amerikansk rentestigning nærmer sig, sendte et salg af bankens amerikanske bankafdeling for 1 mia. dollar svarende til 7 mia. kr. til Iberiabank Corp. aktien 7,2 pct. op.

I den modsatte ende af indekset rodede Covestro, den tyske kemigigant Bayers plastikdivision, som blev børsnoteret i 2015. Bayer solgte aktier i selskabet for 10,9 mia. kr. med en rabat på 6,4 pct. i forhold til lukkekursen tirsdag. Salget skal være med til at finansiere Bayers opkøb af amerikanske Monsanto for 66 mia. dollar.

Plastikaktien faldt med 6,6 pct. onsdag, mens Bayer steg med 1,6 pct. på nyheden.