Europæiske aktier: ECB-indikationer løfter banker i grønt Europa

En generelt positiv stemning har spredt sig ud over det europæiske aktiemarked torsdag middag.

En generelt positiv stemning har spredt sig ud over det europæiske aktiemarked torsdag middag. Fold sammen
Læs mere
Foto: DANIEL ROLAND

For det fælleseuropæiske Stoxx-indeks bliver der noteret en stigning på 0,1 pct., mens de ledende indeks i Tyskland og Frankrig går op med henholdsvis 0,2 og 0,3 pct. Som et af de få bakker det toneangivende indeks i England med 0,1 pct.

Den overvejende positive stemning skyldes blandt andet stigninger til bankaktierne, som har nydt godt af onsdagens meldinger fra Peter Praet, rådsmedlem og cheføkonom i Den Europæiske Centralbank, der signalerede en snarlig beslutning i forhold til, hvornår centralbankens opkøbsprogram vil afvikles, og der igen kan vendes tilbage til en knap så lempelig pengepolitik.

»At Europa kan tage et skridt nærmere en økonomisk normalisering allerede i næste uge, har givet ekstra foder til "the bulls" (optimistiske investorer, red.). Vækst og stigende inflation betyder, at der er en stor chance for, at centralbanken vil stoppe sit opkøbsprogram i løbet af i år, siger Lee Wild, ansvarlig for aktiestrategi hos Interactive Investor,« ifølge Marketwatch.

»Højere renter på globale statsobligationer i kraft af stigende optimisme omkring centralbankens politik er gode nyheder for bankernes marginer og den bredere finansielle sektor,« tilføjer han.

I Stoxx-indekset er bank- og finansaktier blandt de mest stigende sektorer torsdag middag. Det er blandt andet understøttet af stigninger til spanske banker som Bankia og Caixabank, der stiger henholdsvis 3,9 pct. til 3,4 euro og 3,4 pct. til 3,8 euro.

Største stigning til en enkeltstående aktie tilfalder torsdag middag britiske Auto Trader Group, der er en digital platform til at handle med nye og brugte biler. Selskabet har med regnskabet for det regnskabsår, der sluttede med udgangen af marts, leveret resultater på linje med det ventede ifølge estimater fra Bloomberg News.

For det nye regnskabsår kan selskabets ledelse fortælle, at det er kommet godt fra start, og at det ser godt ud i forhold til at indfri forventningerne til fortsat vækst. Aktien stiger 7,7 pct. til 381,10 pence.