Europæiske aktier: Britiske papirer fører an i blandet marked

Stemningen blandt de europæiske aktier er blandet fredag eftermiddag, mens investorerne kigger frem mod den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for juni, der offentliggøres klokken 14.30.

Skæver man til det paneuropæiske Stoxx 600-indeks er den britiske dominans da også til at få øje på. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEFAN WERMUTH
De britiske aktier er frontløber med en mindre stigning, mens der er små fald at spore i Tyskland og Frankrig. Generelt er handelsaktiviteten markant lavere end gennemsnittet med undtagelse af Spanien, hvor der er stor aktivitet fredag.

FTSE 100-indekset i London stiger med 0,3 pct., mens det franske CAC 40-indeks falder med 0,3 pct. - ganske som det tyske DAX-indeks.

Skæver man til det paneuropæiske Stoxx 600-indeks, der samlet ligger omkring neutralt, er den britiske dominans da også til at få øje på. Fem ud af de 10 mest stigende aktier i indekset er således britiske.

Mest stigende af alle papirer i indekset er dog tyske Sky Deutschland. Tv-udbyderen stiger med 4,6 pct. til 5,994 euro, efter at Goldman Sachs har tilføjet aktien til sin "conviction buy"-liste og hæftet positive ord ved handlingen. Storbanken ser blandt andet accelererende abonnementer i andet halvår - drevet af mere eksklusivt indhold og nye partnerskabsaftaler.

Goldman Sachs løfter samtidig sit kursmål for Sky Deutschland til 7,2 euro fra tidligere 5,5 euro, mens anbefalingen "køb" fastholdes.

Den finske producent af mobiltelefoner Nokia har fået sænket sin kreditvurdering endnu dybere ned i junk-status af Standard & Poor's, der sænker til "B " fra tidligere "BB-" efter opkøbet af Siemens' andel af fællesprojektet Nokia Siemens Networks.

Det kan mærkes på aktiekursen, der rammes med et fald på 1,8 pct. til 3,104 euro.