Europæiske aktier: Britisk Bank drukner efter missede forventninger

Britiske Metro Bank dumper i dybet onsdag middag, efter banken har meldt ud, at den ikke regner med at indfri egne forventninger til 2018. Banken venter nu, at overskuddet før skat lander på 50 mio. pund mod tidligere 59 mio. pund.

Metro Bank giver et fjerde kvartal med faldende aktivitet skylden. Alligevel kalder bankens topchef, Craig Donaldson, 2018 for »endnu et stærkt år« med masser af nye filialåbninger i Storbritannien, skriver The Telegraph.

Aktien falder med 30 pct. i det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600, der samlet stiger med 0,1 pct.

Bedre går det for den franske supermarkedskæde Carrefour, der tirsdag kom med salgstal dækkende fjerde kvartal sidste år.

Tallene viste en fremgang trods demonstrationer den seneste tid anført af »De Gule Veste«, der ellers har suget en del af aktiviteten ud af det franske forbrug.

Salget steg med 1,9 pct. i fjerde kvartal, hvilket skal sammenlignes med en stigning på 1,2 pct. i de første ni måneder af 2018. Aktien stiger på børsen i Paris med 6,5 pct. onsdag middag.

Tilbage på børsen i London ligger RPC Group, der er en stor producent af plastemballage lige fra flasker til ketchup over bodylotion, efter at det er blevet officielt, at kapitalfonden Apollo Global Management vil betale 3,32 mia. pund for briterne.

Apollo vil give 782 pence per aktie i RPC, der blandt andet er leverandør af flasker til Kraft Heinz og Nivea, skriver Bloomberg News.

Den britiske producent stiger med 4,7 pct. til 768 pence onsdag middag.

/ritzau/FINANS