Europæiske aktiefonde udfordres af en styrket euro

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: THOMAS SAMSON

Europæiske aktiefonde oplevede sidst i august den største udtrækning af midler i seks måneder, da en styrket euro sætter en dæmper på investorers lyst til at investere på det europæiske marked.

Det skriver Financial Times.

Investorer har, ifølge dataudbyderen EPFR, trukket omkring 1,4 mia. dollar (ca. 8,8 mia. kr.) ud af europæiske aktiefonde i den sidste uge af august, hvilket markerer den største udstrømning siden marts.

Investorernes tilbagetrækning fra det europæiske marked kommer i kølvandet på en forsat styrket euro over for den amerikanske dollar og det britiske pund.

Ifølge Vincent Deluard, der er en global makrostrateg hos INTL FCStone, har de europæiske aktiefonde oplevet en kapitalindstrømning på mere end 30 mia. dollar (ca. 187,8 mia. kr.) i år, men nu ses en skiftende tendens hos investorerne, der, på grund af en stærkere valuta, er mindre villige til at investere i euroaktiver.

»Mulighederne for investeringer på det europæiske marked var der tidligere i år. Der er en mangel på positive katalysatorer. Det virker forhastet, men det påvirker markedet negativt,« siger Vincent Deluard til Financial Times.

Euroen er steget 13 pct. i år, og nåede i slutningen af august næsten op i 1,21 dollar, mens den siden er faldet lidt til niveauet 1,19 dollar for en euro.

/ritzau/FINANS