Europæiske aktieattraktion øges i takt med faldende dollar

 

De europæiske akter bliver mere attraktive i takt med at den amerikanske dollar falder i værdi. Det vurderer Standard & Poor's i en frisk analyse, der samtidig peger på, at den amerikanske valuta står til at blive årets taber i indeværende år.

 

Baggrunden er den kinesiske premierminister, Wen Jiabaos, bemærkningen i weekenden om, at Kina bør forbedre forvaltningen af landets valutareserver gennem større spredning af investeringerne. Standard & Poor's analytiker Clive McDonnell bemærker, at valutareserverne forvaltes af det kinesiske State Administration of Foreign Exchange (SAFE), der overvejer at give forvaltningsmandat til udenlandske fondsforvaltere for at øge afkastet.

 

En ændring i forvaltningen vil have en klar negativ indflydelse på den amerikanske dollar, vurderer Clive McDonnell der peger på, at Kina estimeres at have 70 pct. af landets 1 bia. dollar (100 mia. dollar) placeret i dollar og en ændring vil betyde større vægt på europæiske papirer på bekostning af amerikanske obligationer. Det skyldes en mere attraktiv europæisk værdiansætttelse og større indtjeningsvækst.

 

Standard & Poor's analytiker vurderer, at euro/dollar forholdet vil skride fra de nuværende 1,2950 dollar til 1,3800 dollar i årets løb og det vil medføre en øget attraktion i relation til de europæiske aktier set med en dollarbaseret investors øjne.

 

- Vi tror trenden understøtter vores positive syn på europæiske aktier og noterer, at vores aktieanalytikere for nylig har opgraderet kursmålet for nøgleaktier med købsanbefalinger - inklusiv Telenor med 10 pct.s potentiale og A.P. Møller-Mærsk med 15 pct. potentiale, skriver Clive McDonnell.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )