Europa/aktier: Legoland-ejer solidt i europæisk bund

Der er ingen under eller ved siden af britiske Merlin Entertainment, der blandt andet ejer Legoland-parkerne, på det europæiske aktiemarked tirsdag.

Der er ingen under eller ved siden af britiske Merlin Entertainment, der blandt andet ejer Legoland-parkerne, på det europæiske aktiemarked tirsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

Merlin-aktierne falder 18 pct. til 368,70 pence. Det næststørste fald i Stoxx 600-indekset er blot knap 5 pct. og tildeles britiske Mediclinic International, der ejer og driver hospitaler og lægeklinikker, efter selskabets regnskab for første halvår.

De brede indeks falder »kun« 0,1 pct. til 391,19.

Det har været en hård sommer for Merlin Entertainment, der ejer Legoland-parkerne. Ikke bare har vejret været skidt, striben af angreb mod civile i Storbritannien har samtidig sat sig i kunderne.

»Efter en stærk tidlig sæson for de fleste af vores forretninger har vi haft en svær periode over sommeren, da striben af terrorangreb i Storbritannien påvirkede Midway London og forretningen for forlystelsesparker i Storbritannien,« skriver selskabet i den såkaldte »trading update« og forklarer desuden nedgangen med dårligt vejr i Nordeuropa og ekstremt vejr i Italien og Florida.

Selskabet venter en flad vækst for hele året og venter et driftsoverskud, EBITDA, i niveauet 470-480 mio. pund mod analytikerens forventning om 491 mio. pund ifølge estimater fra Bloomberg.

I den anden ende af indekset stiger forlaget Pearson, der producerer undervisningsmaterialer, efter at selskabets turnaround ser ud til at være godt på vej, og selskabet har meddelt, at de finansielle resultater er på vej mod den høje ende af de udmeldte forventninger. Aktierne stiger knap 7 pct. til 664,50 pence.

/ritzau/