Europa/aktier: Danske Ambu topper også på Europas grønne børser

Det nyslåede C25-medlem Ambu topper ikke bare blandt de danske eliteaktier, men ligger også øverst på Europas aktiebunke.

564998512.jpg

I Stoxx 600-indekset kvalificerer Ambus stigning på 9 pct. til en topplacering foran belgiske Colruyt og franske JCDecaux.

Overordnet set er der fremgang til alle større børser i Europa og de fleste sektorer på en onsdag, hvor bekymringen om den forestående handelskrig mellem USA og resten af verden ser ud til at dale lidt.

- Markedet har handlet efter den samme generelle nyhed om handelskrig i et stykke tid, så der viser sig noget udmattelse. Men friske nyheder om gengæld kan hurtigt få handlerne til at fjerne risiko igen, skriver analysechef Jasper Lawler fra London Capital ifølge Marketwatch.

Stoxx 600, der stiger 0,6 pct., anføres på sektorbasis af råvareselskaberne, hvoraf Glencore, Polymetal og Fresnillo er de største vindere. De har også været blandt de hårdest ramte af bekymringerne om handelskrig.

Blandt enkeltaktierne er det som sagt danske Ambu, der topper indekset. Men handlere og analytikere i Danmark har dog ikke kunnet finde en god grund til stigningen, som er drevet af primært udenlandske købere.

Supermarkedskæden Colruyt løftes til gengæld af et helårsregnskab, der beskrives som "stærkt" af banken KBC ifølge Bloomberg News.

Det giver en stigning på 7 pct. til Colruyt på børsen i Bruxelles, og den matches af Paris-noterede JCDecaux, der forsøger at udvide sin globale reklameforretning med et bud på australske APN Outdoor.

I bunden af Stoxx 600 lider britiske Berkeley et fald på 5 pct., efter at ejendomsselskabet i sit årsregnskab advarer om en opbremsning i boligmarkedet i London.

/ritzau/FINANS