Europa/aktier: Broget udvikling og stigende usikkerhed op til påske

De europæiske aktier bød på en pose blandede bolcher onsdag, hvor de store europæiske børser ikke kunne følge med C20 Cap-indekset.

Det brede europæiske Stoxx 600-indeks endte stort set uændret, tæt ved det højeste niveau siden 2015. Det britiske FTSE 100 faldt 0,2 pct., Frankrigs CAC 40 steg 0,1 pct., og DAX-indekset steg 0,2 pct. Anderledes positive takter var der fra det danske C20 Cap-indeks, der rundede dagen af med et plus på hele 0,8 pct.

Flere steder er stigningerne foregået under lavere handel end normalt, og en række kommentatorer har bemærket, at usikkerheden og volatiliteten også er steget.

Især det franske præsidentvalg, der finder sted søndag i næste uge, har haft indflydelse i Europa. Vstoxx-indekset, som måler volatiliteten og de udestående optionskontrakter på aktierne i Stoxx 50-indekset, tog et hop tirsdag som indikation på, at investorerne forsøger at dække sig ind forud for valget.

- Meningsmålingerne er blevet mindre pålidelige, og den opfattelse smitter af på markedsstemningen. Mens vi nærmer os dagen, fokuserer hjernen mere på muligheden for, at Marine Le Pen bliver valgt. Selv om chancerne er små, er de ikke nul, siger Daniel Murray, leder af EFG Asset Management, ifølge Bloomberg News.

På selskabsniveau endte Puma, der producerer sportsudstyr og har den tidligere Pandora-topchef Björn Gulden i spidsen, med et plus på hele 8,2 pct. Puma har hævet forventningerne til både omsætning og driftsresultat i 2017, skriver Bloomberg News.

Den britiske supermarkedskæde Tesco havde en hård dag på børsen i London. Selskabets administrerende direktør fortalte i forbindelse med regnskabet, at selskabet bestræber sig på ikke at sende regningen for højere importomkostninger forårsaget af Brexit videre til kunderne, og det faldt ikke i god jord hos investorerne. Aktien faldt 5,8 pct.

Den tyske bilgigant Daimler afleverede et stærkt regnskab for første kvartal af 2017 og endte med et plus på 0,3 pct. Daimlers driftsoverskud (EBIT) voksede til 4 mia. euro fra 2,15 mia. euro fra samme kvartal i 2016.