Europa/aktier: Børser stiger trods Vestagers nej til fusion

Små udsving præger de europæiske aktiemarkeder onsdag eftermiddag, hvor EU-Kommissionen med konkurrencekommissær Margrethe Vestager i spidsen ellers har sat et tydeligt fingeraftryk ved at bremse en kæmpe børsfusion.

Foto: WHYFRAME

London Stock Exchange og Deutsche Börse i Frankfurt må ikke fusionere, fordi den nye børs ifølge EU reelt ville opnå et monopol på markedet.

Beslutningen kommer ifølge Reuters dog ikke som nogen stor overraskelse, og de to selskaber bag børserne stiger begge i onsdagens handel.

Bedst går det London Stock Exchange, der ligger 3,1 pct. højere. Deutsche Börse stiger mere moderat med 1,6 pct.

På indeksniveau falder det britiske marked med 0,2 pct., men virker generelt uberørt af Storbritanniens formelle meddelelse til EU om, at det træder ud af det europæiske samarbejde.

Forude venter forhandlinger med EU om de praktiske detaljer og regningen for at træde ud af EU.

- Hvis forhandlingerne falder fornuftigt ud, kan de indenlandske (britiske, red.) aktier gøre det lidt bedre, siger Stephen Macklow-Smith, der er chef for europæisk aktiestrategi hos JP Morgan, til Reuters.

Det paneuropæiske Stoxx Europa 600-indeks ligger 0,1 pct. lavere i 377,00 kort efter klokken 13.30 onsdag eftermiddag, hvor der modsat er begrænsede stigninger i de toneangivende indeks i Tyskland og Frankrig på 0,3 pct. og 0,1 pct.

På Stockholmsbørsen er der et lille comeback til Ericsson, der stiger med 0,4 pct., efter at Bernstein har hævet sin anbefaling til "outperform" fra "market perform".

Tirsdag faldt Ericsson-aktien med 2,6 pct., efter at selskabet varslede hensættelser på 7-9 mia. svenske kr. og nedskrivninger på 3-4 mia. svenske kr. i første kvartal.

Ericsson venter næste år en markant forbedring af indtjeningen.