Europa/aktier: Bilaktier sikrede plus for tysk indeks

Læs mere
Fold sammen

Med de tyske aktier som grøn undtagelse trak de europæiske aktiemarkeder i rødt tirsdag eftermiddag.

Nedturen var inspireret af mismod i den amerikanske handel efter offentliggørelsen af skuffende tal for indgangen af ordrer på varige goder og tilbagegang i fabriksordrerne i juli.

Det brede fælleseuropæiske Stoxx 600 indeks lukkede 0,1 pct. lavere i 373,7, efter at indekset i de sene formiddagstimer lå til en stigning til 375,9. Det var en stigning, der i første omgang blev udlignet, da nøgletal viste faldende detailsalg i eurozonen i august.

På de store aktiemarkeder faldt FTSE 100-indekset i London 0,5 pct., mens CAC 40 i Paris tabte 0,3 pct. Men i Frankfurt reddede DAX-indekset sig et plus på 0,2 pct.

Ikke mindst stigninger i bilaktierne bidrog til det tyske plus. Sektoren steg samlet 1,2 pct. efter stigninger på 1,7 pct. for Volkswagen og for BMV og på 0,9 pct. for Daimler.

Stigningen i de tyske bilaktier kan ses på baggrund af udtalelser fra forbundskansler Angela Merkel om, at der fortsat vil være brug for dieselbiler i årtier som overgang til elektriske biler.

Derudover blev tyske Merck løftet 2,3 pct. Kemi- og medicinalvirksomheden overvejer ifølge Bloomberg News at sælge sin afdeling for »consumer health care«.

Baglæns gik det for satellitvirksomheden Inmarsat, der måtte notere et kursfald på 6,3 pct., efter at finanshuset Numis har indledt dækning af selskabet med anbefalingen »sælg«.

/ritzau/FINANS