Europa: Svagt positive markeder - H&M faldt voldsomt

De europæiske aktiemarkeder endte torsdag stille og roligt i svagt positivt terræn.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

De europæiske aktiemarkeder endte torsdag stille og roligt i svagt positivt terræn.

Det brede europæiske aktieindeks, Stoxx 600, endte 0,2 pct. højere i indeks 386,19. Det var sjette dag i streg med stigning, og i september er indekset indtil videre kun faldet fem ud af 20 handelsdage.

I toppen blandt de knap 400 aktier, der steg, lå britiske SSP Group, der leverer mad og drikkevarer til caféer og restauranter i lufthavne, efter at selskabet er kommet med en opdatering på, hvor meget omsætningen ventes at lande på i det forskudte regnskabsår 2016/17, der løber frem til udgangen af september.

Selskabet regner med, at salget vil vokse med mere end 19 pct. Aktien steg med 6 pct. til 530,50 pence, hvilket er den største stigning på en enkelt dag siden januar, skriver Bloomberg News.

Og opdateringen er da også positiv, da analytikere ifølge Bloomberg havde ventet en omsætningsvækst på 17 pct. for hele regnskabsåret. Omsætningen får medvind af valutabevægelser, hvor det ventes, at den positive effekt herfra vil bidrage med et plus på 8 pct. i forhold til året før.

SSP leverer mad og drikke til omkring 125 lufthavne og over 250 togstationer verden over. Blandt kunderne er blandt andet Starbucks og Burger King.

Blandt bundskraberne endte den svenske tøjkæde H&M. Et voksende onlinesalg formåede ikke at opveje et fald i trafikken i H&M's fysiske butikker, og aktiekursen for den svenske tøjkæde faldt torsdag med 5,2 pct. til 210,90 svenske kroner. Det var den største nedtur for aktien i 15 måneder.

Den svenske tøjkædes toplinje steg i tredje kvartal i det forskudte regnskabsår 2016/2017 til 51,2 mia. svenske kroner fra 50 mia. svenske kroner året før, hvilket stort set var som ventet af analytikerne.

Bundlinjen viste 3837 mio. svenske kroner mod ventet 3785 mio. svenske kroner, mens bruttomarginen skuffede med et fald på 2,6 pct.point til 51,4 pct. Her var der blot ventet et fald til 51,6 pct. ifølge et estimat fra SME Direkt.

Helt i bunden endte det britiske ejendomsselskab Land Securities, der investerer i kontorer, butikker og butikscentre. Selskabets aktier faldt 6,4 pct. til 967,50 pence.