Europa: Stoxx 600 ventes at gå ud af 2016 uden skrammer

De europæiske aktiemarkeder falder torsdag, og det brede europæiske Stoxx 600-indeks ligger til et fald på 0,2 pct. midt på dagen. Det er anden dag i streg, efter at indekset havde ramt sit højeste niveau siden 4. januar i år.

Foto: GIUSEPPE CACACE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trods faldet er indekset steget med 5,4 pct. i december, og det er den største månedlige stigning siden oktober 2015. Faldet kommer på en dag med lav handel, der ligger 42 pct. under en gennemsnitligt 30-dagens niveau, skriver Bloomberg News.

Stoxx 600-indekset er blot 1,6 pct. fra at ende i et rundt nul for 2016. Og 2017 ventes samlet at give en stigning til indekset på 1,5 pct., viser estimater fra Bloomberg.

En af de store vindere i årets sidste måneder har været det schweiziske medicinalselskab Actelion, som i december er steget med 15 pct. efter et plus på 37 pct. i november. Det er rygterne om, at der tilsyneladende er flere bejlere til selskabet, der giver stigninger. Både det franske medicinalselskab Sanofi og amerikanske Johnson & Johnson meldes som interesserede i at købe schweizerne.

Actelion-aktien steg med 6,4 pct. onsdag, og lægger endnu 4,1 pct. på kursen torsdag og blander sig dermed i toppen af Stoxx 600.

Og i Italien ligger banksektoren pænt i svinget, efter at det italienske parlament har godkendt en redningsfond for landets banksektor. Banco Popolare SC og Banca Populare de Milano Scarl stiger mest i indekset for banksektoren - begge med 6,6 pct. Selve underindekset i Stoxx 600 ligger dig til et samlet fald på 0,1 pct.

I bunden af indekset ligger finske Nokia, der falder med 4,8 pct., efter at selskabet har indledt søgsmål mod Apple for at have krænket selskabets patenter.

/ritzau/FINANS