Europa: Stoxx 600 ventes at gå ud af 2016 uden skrammer

De europæiske aktiemarkeder falder torsdag, og det brede europæiske Stoxx 600-indeks ligger til et fald på 0,2 pct. midt på dagen. Det er anden dag i streg, efter at indekset havde ramt sit højeste niveau siden 4. januar i år.

Foto: GIUSEPPE CACACE.
Læs mere
Fold sammen

Trods faldet er indekset steget med 5,4 pct. i december, og det er den største månedlige stigning siden oktober 2015. Faldet kommer på en dag med lav handel, der ligger 42 pct. under en gennemsnitligt 30-dagens niveau, skriver Bloomberg News.

Stoxx 600-indekset er blot 1,6 pct. fra at ende i et rundt nul for 2016. Og 2017 ventes samlet at give en stigning til indekset på 1,5 pct., viser estimater fra Bloomberg.

En af de store vindere i årets sidste måneder har været det schweiziske medicinalselskab Actelion, som i december er steget med 15 pct. efter et plus på 37 pct. i november. Det er rygterne om, at der tilsyneladende er flere bejlere til selskabet, der giver stigninger. Både det franske medicinalselskab Sanofi og amerikanske Johnson & Johnson meldes som interesserede i at købe schweizerne.

Actelion-aktien steg med 6,4 pct. onsdag, og lægger endnu 4,1 pct. på kursen torsdag og blander sig dermed i toppen af Stoxx 600.

Og i Italien ligger banksektoren pænt i svinget, efter at det italienske parlament har godkendt en redningsfond for landets banksektor. Banco Popolare SC og Banca Populare de Milano Scarl stiger mest i indekset for banksektoren - begge med 6,6 pct. Selve underindekset i Stoxx 600 ligger dig til et samlet fald på 0,1 pct.

I bunden af indekset ligger finske Nokia, der falder med 4,8 pct., efter at selskabet har indledt søgsmål mod Apple for at have krænket selskabets patenter.

/ritzau/FINANS