Europa: Ryanair i modvind på grøn europæisk aktiedag

Lavprisflyselskabet Ryanair får fredag kritik af den britiske luftfartsmyndighed, CAA, for at have misinformeret sine kunder om deres rettigheder i forbindelse med aflysninger af mere end 20.000 fly.

Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

Lavprisflyselskabet Ryanair får fredag kritik af den britiske luftfartsmyndighed, CAA, for at have misinformeret sine kunder om deres rettigheder i forbindelse med aflysninger af mere end 20.000 fly.

Ifølge Bloomberg News er selskabet blevet pålagt at publicere en meddelelse kl. 17 om, hvilke kompensationsmuligheder de rejsende på de aflyste afgange har.

Kursen på en aktie i det irske flyselskab ligger fredag ved 13-tiden med et fald på 2,3 pct. til 16,06 euro og er derfor placeret i bunden af det brede paneuropæisk Stoxx 600-indeks, som stiger marginalt med 0,1 pct.

Det er syvende dag i træk med stigning i det europæiske indeks, der kun er faldet 5 ud af månedens 21 handelsdage.

Det britiske FTSE 100-indeks stiger 0,7 pct., CAC 40-indekset i Paris stiger med 0,2 pct., og det tyske Dax-indeks stiger 0,4 pct.

På tværs af Europa ligger råvaresektoren med dagens største stigning på 0,6 pct., mens bilbranchen i den anden ende falder med 0,3 pct. med luksusbilproducenten Porsche som en af de store bidragydere med et fald på 1,8 pct. til 53,02 euro.

Fredagens største stigning i Stoxx 600-indekset står britiske Beazley for med en stigning på 3,3 pct. til 475 pund.

Ifølge forsikringsselskabet vil tab i forbindelse med orkanerne Harvey, Irma og Maria samt jordskælvet i Mexico løbe op i 175-275 mio. dollar.

I den anden ende af indekset ligger det finske industriselskab Kone, der falder med 3,4 pct. og nu handles til 44,37 euro.

Det sker, efter at Kones administrerende direktør, Henrik Ehrnrooth, fredag var ude med en advarsel til investorerne om, at hård konkurrence i Kina, hvor selskabet ellers tidligere har haft en dominerende position, fortsat vil påvirke den finske elevatorproducents marginer næste år.