Europa: Detailaktier til vejrs i røde markeder

De ledende europæiske aktiemarkeder har én farve fredag, og det er rød. Dermed følger de tendensen fra både de amerikanske og de asiatiske markeder, der lukkede med fald.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

Torsdag underskrev den amerikanske præsident, Donald Trump, et memorandum, der pålægger told på op til 60 mia. dollar på import fra Kina, efter en 30-dages høringsperiode.

FTSE 100 i London falder med 0,6 pct., det franske CAC med 1,4 pct. og det tyske Dax-indeks med 1,4 pct. Det paneuropæiske Stoxx 600 følger med med et fald på 1,1 pct. fredag middag.

BRITER TAGER TOP OG BUND

Nederst finder man den britiske teknologikoncern Smiths Group, der leverer produkter og service til brancher, der spænder fra blandt andet medicinal, energi- og til forsvarssektoren.

Selskabet offentliggjorde tal for første halvår af regnskabsåret 2017/2018, og det skuffede investorerne. Her landede resultatet før skat på 217 mio. pund mod de ventede 245 mio. pund.

Det især udgifter til produktudvikling og pension, der presser selskabet, skriver Bloomberg.

»Aktiehistorien her er bundet til en forbedring af den organiske vækst, som vi stadig har tilgode at se,« siger en Morgan Stanley-analytiker ifølge Bloomberg News i en analyse.

Øverst i det røde Stoxx 600 finder man også et britiske selskab i form af tøjbutikskæden Next. Selskabet ser en vækst i salget til fuld pris i år på grund af forbedringer af valutakurser, og et online salg der peger opad.

Selvom resultatet faldt en smule sidste år er udsigten til mere gunstige priser med til at presse aktien vejret, skriver Bloomberg. Aktien stiger med 6,2 pct.

Danske Pandora stiger 4,8 pct., efter Pandoras forhandlere har sagt, at kollektionen for foråret er blevet modtaget exceptionelt godt. Det skriver Bloomberg News med reference til en rundspørge, som er lavet af Carnegie.