Europa: Detailaktier landede øverst i røde markeder

De ledende europæiske aktiemarkeder lukkede i rødt fredag, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, torsdag underskrev et memorandum, der lægger told på op til 60 mia. dollar på import fra Kina efter en 30-dages høringsperiode.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALBA VIGARAY

FTSE 100 i London faldt med 0,3 pct., det franske CAC 40 faldt 1,2 pct., og det tyske Dax-indeks faldt 1,6 pct. Det paneuropæiske Stoxx 600 fulgte med et fald på 0,8. pct.

Briter tager top og bund

I den faldende del af Stoxx 600 fandt man den britiske teknologikoncern Smiths Group, der tabte 4,4 pct.

Selskabet offentliggjorde tal for første halvår af regnskabsåret 2017/2018, der skuffede investorerne. Her landede resultatet før skat på 217 mio. pund mod de ventede 245 mio. pund.

Det var især udgifter til produktudvikling og pension, der presser selskabet, skriver Bloomberg.

»Aktiehistorien her er bundet til en forbedring af den organiske vækst, som vi stadig har tilgode at se,« siger en Morgan Stanley-analytiker ifølge Bloomberg News i en analyse.

Øverst i det røde Stoxx 600 lå den britiske tøjbutikskæden Next. Selskabet ser en vækst i salget til fuld pris i år på grund af forbedringer af valutakurser, og et online salg der peger opad.

Selvom resultatet faldt en smule sidste år, var udsigten til mere gunstige priser med til at presse aktien vejret med 7,6 pct.

Danske Pandora steg 6,3 pct., efter at selskabets forhandlere har sagt, at kollektionen for foråret er blevet modtaget exceptionelt godt, skrev Bloomberg News med reference til en rundspørge lavet af Carnegie.