Europa-aktier danser på stedet før amerikanske tal

De europæiske aktiemarkeder handler omtrent uændret onsdag middag, da investorernes øjne er rettet mod USA. Herfra kommer der tal for både arbejdsmarkedet, den økonomiske vækst og nyt fra centralbanken.

Læs mere
Fold sammen

Samlet ligger det paneruopæiske Europe Stoxx 600 0,1 pct. oppe. I England stiger FTSE 100 med 0,6 pct. mens franske CAC 40 og tyske DAX falder med 0,3 pct.

»USA er nu motoren for den globale økonomiske genrejsning, så spørgsmålet er, hvor holdbar bedringen er. Det er vigtigt at se fremad og lytte til ethvert signal fra centralbankchef Ben Bernanke omkring udviklingen i økonomien. Det er afgørende, at han formår at tilpasse markedets forventninger til virkeligheden,« siger Lorenzo Carcano, porteføljemanager hos B Metzler Seel Sohn, i Tyskland.

Siemens har taget en kolbøtte onsdag i Frankfurt. Først faldt aktien, da den store industrikoncern berettede, at man havde fyret topchef Peter Löscher og erstattet ham med den hidtidige finansdirektør, Josef Käser.

Kort efter offentliggjorde Siemens dog sine tal for tredje kvartal, hvilke sendte aktien op igen. Siemens kom ud af tredje kvartal med et overskud på 1,1 mia. euro mod analytikernes forventninger på 1,02 mia. euro ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Der er samtidig tale om en forbedring på 41 pct. i forhold til tredje kvartal året før.

Omsætningen blev 19,25 mia. euro mod forventninger om 18,7 mia. euro. Ordrebeholdningen steg 19 pct. i tredje kvartal, og den samlede ordrebog var på 102 mia. euro ved udgangen af kvartalet

Den nyhed sendte aktien op igen, og onsdag middag ligger den i 80,05 euro mod en bund på 78,93 onsdag efter beskeden om fyringen af topdirektør Peter Löscher.

Carlsbergs konkurrent AB InBev stiger med markante 7,1 pct. til 72,52 euro efter sit regnskab for andet kvartal. Regnskabet viste en omsætning og et driftsresultat, der var bedre end ventet med henholdsvis 10,6 mia. euro og 3,9 mia. euro mod estimeret ifølge Bloomberg News 10,5 mia. og 3,8 mia. euro.

»Volumenerne i Brasilien er meget bedre, end de fleste havde ventet, og de øger marginerne i USA. Det er et sæt gode tal, og markedets frygt blev ikke virkeliggjort,« siger analytiker ved Sanford C. Bernstein Trevor Stirling til Bloomberg News.

Heidelbergcement stiger 3,6 pct. til 56,71 euro efter en udmelding om, at salget i Nordamerika og Storbritannien er i bedring.