Euro underdrejet af forventet ECB-rentereduktion

Den fælleseruopæiske valuta - euro - ligger fortsat underdrejet fredag morgen.

Læs mere
Fold sammen

Torsdagens overraskende lave inflationsdata fra eurozonen har fået investorerne til at øge forventningerne om en eventuel rentenedsættelse fra Den Europæiske Centralbank på næste uges pengepolitiske møde. Samtidig styrkes yen i takt med, at investorerne igen trækker mod den traditionelt sikre have langt mod øst.

Euro koster fredag morgen 1,3555 dollar og 132,75 yen, mens dollar står i 97,95 yen. Torsdag ved 17-tiden kostede euro 1,3595 dollar og 133,65 yen, mens en dollar kostede 98,25 yen.

Torsdagens første estimat over inflationen i eurozonen i oktober viste en forbrugerprisstigning i de 17 lande på blot 0,7 pct. i forhold til samme måned året før. Ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News var der ventet en inflationstakt på 1,1 pct.

- Euro fortsætter med at blive solgt i takt med, at svagere inflationstal pludselig sætte en rentenedsættelse fra ECB tilbage på dagsordenen. Men hvis euro fortsat skal falde, er vi nok nødt til at se en egentlig rentenedsættelse i Europa eller en masse stærke data fra USA, siger cheføkonom Etsuko Yamashita fra Sumitomo Mitsui Banking Corp i New York til Bloomberg News.

De svage inflationsdata fik såvel JPMorgan Chase som BNP Paribas til at pege på risikoen for en rentenedsættelse fra ECB's side.

JPMorgan venter, at ECB vil reducerer refinansieringssatsen til 0,25 pct. fra 0,5 pct. i december, mens BNP Pariba allerede ser en nedsættelse i indeværende måned.

I Asien får australske dollar en hjælpende hånd fra gode PMI-data fra den kinesiske industri. Australien er hovedleverandør til den kinesiske industri, og fredagens overraskende stigning i PMI til 51,4 i oktober fra 51,1 i september og forventningen om 51,2 , styrker den australske valuta.

Australske dollar koster fredag morgen 0,9480 dollar mod 0,9460 dollar torsdag eftermiddag.