Euro svækkes af svage PMI-tal

Euro svækkes fredag eftermiddag over for den amerikanske dollar, og den amerikanske valuta fortsætter dermed den styrkelsesdominans, som valutaen - næsten ubrudt - har haft siden midten af juni.

Foto: Brian Bergmann

Baggrunden er et sæt svage PMI-tal fra eurozonen, der svækker den fælleseuropæiske valuta, alt imens markederne atter sender et blik mod Grækenland, hvor trojkaen fredag dukker op for at fortsætte forhandlingerne om den massive hjælpepakke, der er givet politisk håndslag om at få forhandlet på plads.

Euro svækkes med 0,4 pct. over for dollar, så der fredag eftermiddag går 1,0939 dollar per euro mod 1,0980 ved dansk lukketid torsdag.

Det samlede tyske PMI-indeks faldt til 53,4 i juli fra 53,7 måneden før, viste en foreløbig opgørelse fredag formiddag. Økonomerne havde ventet en fremgang til 53,9 ifølge estimater fra Bloomberg News.

For eurozonen faldt det samlede PMI-indeks for juli til 53,7 fra 54,2 måneden før. Økonomerne havde ventet et fald til 54,0.

I Australien er der desuden fortsat hårdt pres på den australske dollar i kølvandet på fortsatte tunge fald i råvarepriserne.