Euro styrkes til seks ugers højdepunkt

Den fælleseuropæiske valuta - euro - handles tæt på det højeste niveau i knap to måneder mod dollar tirsdag morgen.

Foto: INTS KALNINS. Den fælleseuropæiske valuta - euro - handles tæt på det højeste niveau i knap to måneder mod dollar tirsdag morgen.
Læs mere
Fold sammen

Investorerne afventer dagens europæiske nøgletal samt en tale fra Den Europæiske Centralbanks topchef, Mario Draghi, senere på dagen.

Samtidig svækkes den japanske yen fortsat mod især dollar efter kommentarer fra Federal Reserves topchef i afdelingen i Dallas, Richard Fisher. Han noterede mandag aften, at han i næste uge vil opfordre sine kolleger i Federal Reserves pengepolitiske komite til straks at begynde en reduktion af de månedlige obligationsopkøb på 85 mia. dollar.

Euro koster tirsdag morgen 1,3755 dollar og 142,05 yen, mens dollar står i 103,25 yen. Mandag ved 17-tiden kostede euro 1,3720 dollar og 141,55 yen, mens en dollar kostede 103,05 yen.

Mario Draghis tale tirsdag vil blive nærstuderet for indikationer om hvilke eventuelle tiltag, som ECB vil bringe på banen i kampen for at holde inflation på et rimeligt niveau og samtidig få lidt gang i den økonomiske vækst.

- Det bliver svært for ECB at lempe pengepoltikken yderligere. Euroen har været stabil, og al den kapital, som flød ud fra regionen under krisen, er lige så stille begyndt at komme tilbage, siger valutachef Marito Ueda fra FX Prime Corp i Tokyo til Bloomberg News.

I Asien ligge den kinesiske yuan på det højeste niveau i 20 år mod amerikanske dollar. Myndighederne har gennem de seneste uger indikeret, at markederne vil få større indflydelse på prisdannelsen i de finansielle markeder.

I sidste måned forlød det fra People's Bank of China, at centralbanken "dybest set" vil ophøre med intervention i valutamarkedet og udvide handelsintervallet. Centralbankchef Zhou Xiaochuan pegede på, at yuan ville få lov til at svinge på en "ordentlig måde".

Tirsdagens styrkelse til 6,0725 yuan per dollar kunne tyde på, at myndighederne mener det alvorligt.