Euro i svageste niveau siden 2003

Mandagens tragiske begivenheder i Berlin, hvor en lastbil kørte igennem en folkemængde på et julemarked i det, som efter alt at dømme er et terrorangreb, har tirsdag ført til en yderligere svækkelse af euro.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Clemens Bilan
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Angrebet ventes at øge den politiske ustabilitet i Europa og bringe yderligere valgusikkerhed ind i det franske præsidentvalg til april/maj samt det tyske parlamentsvalg til oktober 2017,« skriver Jyske Bank i et notat.

Euro tabte allerede noget terræn mandag aften, i takt med at angrebet nåede nyhedsmedierne, og tirsdag er kursen blevet presset yderligere ned.

Over for dollar er euro svækket til 1,0357 dollar fra 1,0440 dollar mandag eftermiddag.

RENTEMØDE I JAPAN

Også den japanske yen har mistet terræn mod den amerikanske valuta, efter at den japanske centralbank tirsdag fastholdt pengepolitikken efter det to dage lange møde i den pengepolitiske komité. Selv om budskaberne fra mødet var som ventet.

Såvel målene for korte som lange renter og aktivopkøb, der styrer rentekurven, blev holdt uændrede, hvilket samtlige 39 økonomer adspurgt af Bloomberg News også havde forventet.

Et flertal af økonomerne venter ikke yderligere lempelser, før centralbankchef Haruhiko Kuroda træder tilbage i april 2018.

Dollar koster tirsdag eftermiddag 118,08 yen mod 116,85 yen mandag eftermiddag, mens der går 122,40 yen på en euro mod 122,00 yen mandag eftermiddag.

SVENSK FORBRUGERTILLID TAGER ET DYK

Fra Sverige kom der mandag tal for forbrugertilliden, som viste sig at være faldet lidt mere end ventet i december. Det formåede dog ikke at ændre nævneværdigt på kursen på den svenske krone.