Euro i største kvartalsfald mod dollar siden fødslen

Den fælleseuropæiske valuta er ved udgangen af marts på vej mod den største svækkelse siden introduktionen af valutaen i januar 2002. Men der kan være mere på vej, hvis man skal tro prisen på optioner.

Foto: Brian Bergmann.
Læs mere
Fold sammen

- Markedet ignorerer den forbedring af økonomien, der finder sted i eurozonen og fokuserer mere på politiske uenigheder og udvidelsen af ECB's balance (ECB's opkøb af statsobligationer, red.), udtaler valutastrateg i Canadian Imperial Bank of Commerce i London Jeremy Stretch til Bloomberg News.

Han påpeger desuden, at situationen i Grækenland fortsætter med at skabe forstyrrelser.

Selv om økonomien i eurozonen er på vej frem, betales der en større præmie i optionsmarkedet for retten til at sælge euro end for en måneds tid siden, hvilket ifølge Bloomberg News er udtryk for at der ventes yderligere svækkelse i næste kvartal.

En euro koster tirsdag eftermiddag 1,0744 dollar mod over 1,08 dollar mandag aften. Den var i midten af marts nede under 1,05 dollar.

Der skal 128,70 yen til at købe euro tirsdag mod over 130 mandag aften. Siden nytår er euro svækket med omkring 11 pct. mod begge valutaer.

/ritzau/FINANS