Euro i højeste niveau mod dollar siden 2011

Euro fortsætter onsdag den senere tids optur og når det stærkeste niveau mod dollar siden november 2011 og det stærkeste niveau mod yen siden maj 2010.

Den fælleseuropæiske valuta har onsdag blandt andet nydt godt af opløftende tal for de økonomiske tillidsindikatorer i Eurozonen i januar, mens der omvendt kom skuffende nøgletal fra USA.

Det amerikanske bruttonationalproduktet (BNP) viste et uventet fald i fjerde kvartal på 0,1 pct., mens der blandt økonomerne var ventet en stigning på 1,1 pct., ifølge et estimat fra Bloomberg News.

- Faldet i BNP er dog ikke helt retvisende for den underliggende styrke i den amerikanske økonomi. Både investeringerne og privatforbruget udviklede sig således fornuftigt, hvor sidstnævnte viste stor modstandskraft over for både superstormen Sandy og frygten for den finanspolitiske afgrund, siger cheføkonom Jes Asmussen fra Handelsbanken. Trods skuffelsen mener han derfor ikke, at der er grund til at frygte, at amerikansk økonomi er på vej i recession.

Euro kostede onsdag ved 15.15-tiden 1,3545 dollar mod et niveau på 1,3477 dollar ved dansk børslukketid tirsdag. De seneste fem dage er euro blevet styrket fra niveauet omkring 1,33 dollar. Over for yen var euro styrket til 123,59 yen fra 122,18 yen tirsdag.