Euforien over Kinas reformer tager af

De asiatiske investorer er så småt ved at komme ned på jorden igen efter voldsomme stigninger udløst af det kinesiske kommunistpartis reformplaner fredag og mandag.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod et fald på 0,3 pct. Fold sammen
Læs mere
Foto: YUYA SHINO

De japanske aktier er dog under pres blandt andet på grund af en stærkere yen.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger i vater med få timers handel igen på et par af regionens børser.

- Markedet er stadig optimistisk omkring den detaljerede reformplan, der er blevet annonceret. Siden Hongkong og de kinesiske markeder er undervægtede af mange forvaltere, vil nogen af dem måske begynde at øge deres vægtning, siger Teresa Chow, fondsforvalter hos RBC Investment, til Bloomberg News.

De kinesiske politikere har skitseret et sæt reformer, der blandt andet vil gøre det lettere at investere i statsejede firmaer, lempe kontrollen med befolkningstilvæksten og udvide bøndernes rettigheder.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod et fald på 0,3 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligeledes ligger til et minus på 0,3 pct. Det australske ASX-200-indeks falder med 0,6 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i plus med 0,8 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, stiger med 1 pct.

Shanghai Composite ligger uændret, mens CSI 300 falder 0,5 pct.

Hang Seng i Hongkong ligger til et plus på 0,4 pct. Indekset er dermed steget 10 pct. i løbet af de seneste tre dagae.

China Life Insurance-aktien steg 5,2 pct. på børsen i Hongkong, efter at Citigroup udnævnte forsikringsselskabet til det selskab, der vil blive mest begunstiget af reformerne.