Erik Damgaard taber formuen på vindmøller

Den flamboyante forretningsmand Erik Damgaards formue er stort set forsvundet som dug for solen, efter hans vindmølleprojekt i Tyskland har haft dundrende underskud og nu er solgt.

Erik Damgaards private holdingselskab er næsten løbet tør for penge nu. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rigmanden Erik Damgaard har været oppe og lidt nede og oppe igen. Men nu er stort set hele formuen væk på grund af et fejlslagent vindmølleeventyr i Tyskland.

»Jeg har mentalt været ude noget tid. En vindmøllepark passer jo stort set sig selv, så det er ikke noget, jeg har brugt forfærdeligt meget energi på,« siger Erik Damgaard til Børsen fredag.

Det meste, han ikke tabte under finanskrisen, var investeret i vindmølleselskabet, og regnskaberne for vindmølleparken ser miserable ud. Ifølge Erik Damgaards private holdingselskab Ed Equity Partner har parken et underskud på hele 56 millioner i det nyeste, ikke offentliggjorte regnskab. Det dårlige regnskab gør, at egenkapitalen dykker fra 45 til seks millioner i Erik Damgaard Ed Equity Partner. Derudover er der tilgodehavender, som Erik Damgaards firma kan komme til at hæfte for på 19 millioner.

Det er vindmølleparken Zölkow, som Erik Damgaard købte for 387 millioner kroner i 2007, der nu er solgt til energiselsskabet Rheinenergie. Det er i praksis den tyske by Köln, der har købt vindmølleparken. De ejer nemlig Rheinenergie, og værdien på parken er siden 2007 faldet fra 387 til 134 millioner kroner. Prisen er endda faldet endnu mere under 134 millioner ifølge Børsen.

Allerede sidste år blev vindmølleparken sat til salg, og på det tidspunkt sagde selskabets direktør, at de havde haft tre år i træk med underskud. Man forventede på det tidspunkt, at salget lige præcis ville give nok til at tilbagebetale lånene på parken.