Enkelte solstrejf i mut aktiemarked

Det danske C20 Cap-indeks ligger i minus onsdag middag, men dagen er ikke uden positive historier.

Læs mere
Fold sammen
Helt til tops stråler Vestas videre og har nu givet sine aktionærer en kursstigning på over 250 pct. siden nytår.

Samlet falder det toneangivende indeks med 0,2 pct. til indeks 592,35. I Europa er der en let stigende tendens.

I bunden af C20 Cap ligger DSV, der korrigerer nedad efter tirsdagens solide kursstigning på 3,7 pct. efter regnskabet for andet kvartal. Regnskabet var umiddelbart skuffende på nært alle parametre, men investorerne blev dog sparet en nedjustering af forventningerne til hele året.

Onsdag har Macquarie sænket sænket sin anbefaling af aktien til "underperform" fra tidligere "neutral." Aktien sætter sig 1,5 pct. til 147,80 kr.

I den modsatte ende af indekset fortsætter Vestas sit vilde kursridt, der har sendt aktien op fra 81,40 kr. til 113,70 kr. i juli alene. Onsdag har aktien fået et klap på skulderen af HSBC, der har hævet sit kursmål til 130 kr. fra tidligere 100 kr. Aktien stiger 4,2 pct. til 113,90 kr. og er dermed steget 256 pct. år til dato.

Carlsberg har fået nyt fra konkurrenten AB Inbev, der ikke helt levede op til analytikerforventningerne til indtjeningen i andet kvartal. Overskuddet per aktie landede på 0,93 dollar mod ventet 1,04 dollar. Carlsberg falder 0,1 pct. til 559,50 kr.

A.P. Møller - Mærsk får opmærksomhed efter en række regnskaber fra asiatiske rederier. Mitsui Orient Lines, Nippon Yusen og K-Line kom alle ud med plusser på bundlinjen i andet kvartal, mens China Cosco venter et underskud i første halvår. Mærsk B-aktien falder 0,5 pct. til 43.920 kr.

FLSmidth falder 0,5 pct. til 267,80 kr., efter at mineudstyrskonkurrenten Outotec har leveret et regnskab for andet kvartal, der ikke levede op til analytikernes forventninger. Outotecs ordreindtag faldt i kvartalet med 50 pct. til 365,6 mio. euro.

- Efter Metso i sidste uge rapporterede sit regnskab, ville en justering på FLSmidths forventninger til fremtiden isoleret set være mere sandsynlig. Men det er jeg måske knap så overbevist om nu, hvor Outotec har afleveret regnskab. Jeg synes faktisk, at de verbale meldinger, der ledsager regnskabstallene, faktisk tyder på, at det ikke står så skidt til, som de hidtidige regnskaber indikerer, siger Sydbanks FLSmidth-analytiker, Jacob Pedersen, til Ritzau Finans.

/ritzau/FINANS