Endnu en indonesisk storordre til FLSmidth

Det danske mineralselskab FLSmidth kan for anden dag i træk melde om en stor indonesisk ordre. Kontrakten har en værdi af cirka 420 millioner kroner.

Læs mere
Fold sammen
Det ser godt ud for det danske mineralselskab FLSmidth. For anden dag i træk kan virksomheden melde om en stor indonesisk ordre. Fredagens meddelelse handler om en kontrakt til en værdi af cirka 420 millioner kroner med den indonesiske cementproducent PT Semen Tonasa på en cementproduktionslinje med en kapacitet på 8000 ton i døgnet.

Tonasa-fabrikken ligger cirka 50 km nord for Makassar på øen Sulawesi i Indonesien. PT Semen Tonasa indgår i Gresik-koncernen, som er Indonesiens største cementproducent med en samlet årskapacitet på cirka 18 millioner ton cement.

- Det er den anden store ordre, som FLSmidth har modtaget fra Gresik-koncernen inden for blot få dage. Vi tilskriver hovedsagelig ordren de stærke relationer, vi har opbygget med kunden i løbet af de seneste hundrede år, siger adm. koncernchef Jørgen Huno Rasmussen.

Torsdag meddelte FLSmidth om en første kontrakt til en værdi af cirka 420 millioner kroner med den indonesiske cementproducent PT Semen Gresik på en cementproduktionslinje med en kapacitet på 8000 ton i døgnet. Den leverance er til Tuban-fabrikken, som ligger cirka 100 km vest for Surabaya på det østlige Java i Indonesien.

/ritzau/