En stribe regnskaber præger positiv start på Wall Street

De amerikanske aktier følger i hælene på de europæiske af slagsen onsdag eftermiddag, hvor der er kursstigninger at spore i den tidlige handel.

Efter kort tids handel stiger de tre toneangivende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, med mellem 0,1 pct. og 0,5 pct.

Regnskabssæsonen for første kvartal er for alvor ved at komme op i gear i det amerikanske, og onsdag er der da også rigeligt at holde øje med for investorerne på den front.

Allerede efter børslukketid tirsdag var der regnskaber, som skal vejes og måles i onsdagens handel. De kom fra IBM og Yahoo.

Sidstnævnte, der står over for at blive overtaget af telekæmpen Verizon, klarede sig umiddelbart bedre end ventet ved at levere et overskud per aktie på 0,18 dollar i første kvartal, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde sigtet efter et plus på 0,14 dollar.

Aktien falder 0,2 pct. til 47,46 dollar fra start.

IBM måtte i sit regnskab konstatere en vigende omsætning for tyvende kvartal på stribe, idet salget faldt til 18,2 mia. dollar, mens analytikerne havde ventet en omsætning på 18,4 mia. dollar.

Til gengæld overraskede resultater per aktie let positive ved at lande på 2,38 dollar mod ventet 2,35 dollar. Investorerne virker dog ikke begejstrede, og aktien falder med 5,1 pct. til 161,39 dollar i den tidlige handel

Moorgan Stanley belønnes

Storbanken Morgan Stanley har allerede inden åbningen onsdag leveret sine tal for første kvartal, og de har umiddelbart vakt begejstring hos handlerne.

Aktien stiger i hvert fald 3,2 pct. til 42,52 dollar efter regnskabet, der viste, at Morgan Stanley i første kvartal øgede sit overskud til 1,9 mia. dollar fra 1,1 mia. dollar i den tilsvarende periode sidste år.

Knap så stor påvirkning har regnskabet fra verdens største kapitalforvalter, Blackrock, der ellers hentede et ordinært resultat per aktie på 5,25 dollar i første kvartal mod ventet 4,89 dollar blandt analytikerne.

Til gengæld kunne indtægterne ikke helt følge med forventningerne, og Blackrock-aktien falder 0,1 pct. til 383,22 dollar i den tidlige handel.

Selskabet havde vanvittige 5420 mia. dollar - godt 37.600 mia. kr. - under forvaltning ved udgangen af kvartalet.

Efter amerikansk børslukketid onsdag venter der regnskaber fra American Express og Ebay. Inden da stiger de to aktier henholdsvis 0,5 pct. til 76,20 dollar og 0,3 pct. til 34,12 dollar.