En stemningsfyldt dag i C20

Onsdag eftermiddag befinder det toneangivende aktieindeks sig i et marginalt minus. Dagen byder både på en ny børsnotering og muligheden for en fremtidig afnotering.

C20 indekset som har været svingende gennem hele dagen ligger på nuværende tidspunkt 0,07 pct. lavere i niveau 495,40. Det er ovenpå gårsdagens fald på 1 pct.

Tirsdag hævede finanshuset Exane BNP Paribas deres kursmål for A.P. Møller – Mærsk B-aktien med 4.000 kr. til 76.000. I dag er aktien dog faldet med 0,14 pct. til 69.800.

Den færøske Eik Bank er i dag blevet børsnoteret på Københavns Fondsbørs. Indtil videre ser det lyst ud for investorerne. Kursen har gennem dagen været stigende og har således allerede taget et godt spring i opadgående retning. Aktiens åbningskurs lød på 705 kr. pr. aktie.

Direktør Marner Jacobsen siger til RB-Børsen: ”Vi har en helt klar vækststrategi. Vi har netop overtaget Skandiabanken i Danmark, og det kommende måneder går selvfølgelig med at integrere dem. Men udover det er vi åbne for de muligheder der måtte vise sig. Jeg kan ikke pege på noget konkret, men det er for sent af blive noteret, når man står og skal bruge pengene. Derfor er det her - hvis jeg må bruge et dansk udtryk - et udtryk for rettidig omhu”

Vestas-aktien befinder sig blandt dagens tabere, til trods for de favorable oliepriser, og har oplevet et fald på 1,2 pct. til kurs 370,5.

Ejendomsselskabet Keops har gennem den sidste tid tiltrukket sig en del af investorernes opmærksomhed. Selskabet har for nyligt fået et købstilbud på hele aktiekapitalen. Tilbuddet kom fra Stodir som er en del af den islandske Baugur Group og lød på 24 kr. pr. aktie.

I går skete der umiddelbart det, at en større del af aktiekapitalen skiftede hænder, nærmere betegnet 15,6 pct. af aktierne i selskabet. Aktieposten blev solgt af storaktionæren Investeringsselskabet af 11.12.1990. Hermed bevæger Keops sig mod en mulig fremtidig afnotering. I dag ligger aktien 0,84 pct. lavere i kurs 23,6.

Lundbeck ligger som dagens vinder blandt C20 selskaberne med en stigning på hele 3,09 pct. og handles derved i kurs 141,75.