Eksport af kinesiske vindmøller i fremtiden - magasin

 

Om fem til ti år vil kineserne begynde at eksportere vindmøller, og det vil have en effekt på det internationale vindmøllemarked. Det vurderer vindmøllebranchemagasinet Wind Tech International. Det skyldes, at den kinsesiske egenproduktion bliver skruet i vejret, da der er større og større efterspørgsel efter energi i Kina, og kineserne i stadig højere grad ser sig om efter alternativer til de fossile brændstoffer.

 

Det har fået vindmølleproducenter som danske Vestas, danske Nordex og indiske Suzlon til at kaste sig over markedet. Faktisk er efterspørgslen så stor, at der tilsyneladende også skrues voldsomt op for produktionen blandt de kinesiske producenter, som Goldwind, Dongfang Electric, Sinovel og Windey. Det skriver magasinet.

 

Nationale kinesiske udmeldinger omkring installation af vindmøller siger, at målet er en 5 GW kapacitet i 2010 og 30 GW i 2020.

 

- Men udviklingsaktiviteten karakteriseret ved mølleordrer tyder mere på, at man vil nå en kapacitet på 12 GW i 2010 og omkring 60-75 GW i 2020. Sammenlignet med den produktion, der er planlagt af producenterne, vil det betyde en potentiel overproduktion på omkring 9 GW pr. år. Og den overproduktion skal tilsyneladende afsættes uden for Kina, skriver Wind Tech International.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )