Ekspert er mere bekymret for Kina end Grækenland

Det helt store problem for det globale aktiemarked er ikke Grækenland, men skal findes længere mod øst.

Foto: GREG BAKER. Det helt store problem for det globale aktiemarked er ikke Grækenland, men skal findes længere mod øst.
Læs mere
Fold sammen

I disse dage er alles øjne rettet mod gældskrisen i Grækenland. Men ifølge Morten Kongshaug, der er porteføljemanager hos Industriens Pension, ligger det helt store problem langt længere mod øst, hvor tumulten på det kinesiske aktiemarked sender bølger af usikkerhed gennem hele det finansielle system.

Det skriver Børsen.

- I Grækenland er det værste usikkerheden, at man ikke ved, hvilken vej det går. Men det reelle problem ligger utvivlsomt i Kina, hvor uroen i aktiemarkedet afspejler en skuffende svag kinesisk økonomi, der holder råvarer og øvrigt emerging markets-økonomier nede, siger Kongshaug til Børsen.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, har også en afgørende finger med i spillet, og økonomer peger nu på, at en rentestigning kan være en realitet allerede inden årets udgang. Det vil

- En renteforhøjelse i USA ændrer hele spillet omkring vækst og finansielle priser, tilføjer Morten Kongshaug over for Børsen.