Ejendomsmilliardær vil sende vandrensning på børsen

Den danske virksomhed Aquaporin er på vej på børsen med et banebrydende produkt, og ifølge hovedaktionær og ejendomsmilliardær kan firmaet blive bedste investering nogensinde.

Peter Holme Jensen, direktør i Aquaporin kan se frem til, at hans banebrydende produkt kommer på markedet i løbet 2015 og på Børsen indenfor de næste to år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Hovedaktionær og ejendomsmilliardær Mikael Goldschmidt vil have firmaet Aquaporin på Københavns Fondsbørs, og det har potentiale til at blive milliarder værd allerede ved noteringen. Det skriver Børsen mandag.

Aquaporin. Navnet afslører ikke, hvor potentielt banebrydende firmaet kan være. Firmaet, der udvikler teknologi til vandrensning kan have stort potentiale, og de blev i foråret kåret som »Europas mest innovative virksomhed«. Erhvervs- og vækstministeriet vurderer, at markedet for vandløsninger er 2.700 milliarder kroner om året, så der er selvsagt enormt potentiale for at tjene penge på rensning af vand - hvad enten det er drikkevand, spildevand eller andet.

»Mellem 1,5 og 2 milliarder mennesker på jorden lever uden rent drikkevand. Jeg har da lidt en drøm om, at teknologien på sigt kan være med til at skaffe rent vand til mange af verdens fattige,« siger Peter Holme Jensen, der er udvikler og stifter af Aquaporin til Børsen.

Det er Mikael Goldschmidt og hans holdingselskab M. Goldschmidt Holding, der ejer Aquaporin. Holdingselskabet har en egenkapital på over to millarder og har 25 helt eller delvist kontrollerede datterselskaber. M. Goldschmidt Holding har investeret et større tocifret millionbeløb i forretningsudvikling. Også et kinesisk joint venture har investeret 150 millioner i vandrensningsfirmaet, og i januar i år smed Danica Pension et trecifret millionbeløb i firmaet.

Senioranalytiker i Sydbank Morten Imsgard kalder branchen for rent vand »big business«, og siger at der er kæmpepotentiale for virksomheder i den branche. Han påpeger dog, at der er mange om buddet.

Mikael Goldschmidt ser store muligheder for Aquaporins indtog på Børsen og siger, at det kan blive holdingselskabets bedste investering nogensinde. De forventer at noteringen bliver i 2016 eller 2017.