Eik Bank mistænkt for kursfusk

Den færøske Eik Banki er blevet meldt til det islandske politi for kursmanipulation.

Læs mere
Fold sammen
 Det islandske finanstilsyn mistænker i to tilfælde den færøske bank for at have snydt sine kunder ved at have taget overpris i forbindelse med et aktiesalg og for at have betalt for lidt i forbindelse med et aktiekøb.

Det skriver Jyllands-Posten.

Eik Banki mener selv, at man ikke har gjort noget ulovligt, og hvis det endelig er tilfældet, undrer banken sig over, at finanstilsynet reagerer så voldsomt, fordi bankens fortjeneste i de to handler blot er på nogle få tusinde kroner.

Handlerne fandt sted på den islandske børs i juni og juli sidste år. Først solgte en medarbejder i Eik Banki en portion aktier til banken, hvor banken ifølge finanstilsynet snød på vægten og fastsatte kursen for lavt, så sælgeren fik 3211 kr. for lidt for sine aktier. Senere købte en kunde 135 aktier i Atlantic Airways gennem Eik Banki, og ved den lejlighed mener tilsynet, at banken fik en uretmæssig gevinst på 396 kr.

Det islandske finanstilsyn har overgivet en tredje sag til politiet. Her er der ingen kunder involveret, idet banken handlede med sig selv.

Bankens ansvarlige for investor relations, Finn Danberg, oplyser, at banken har haft en islandsk advokat til at gennemgå sagerne, og advokaten har frikendt banken.(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )