Eik Bank håber på større vækst efter notering - dir

 

Færøske Eik Bank blev onsdag børsnoteret i København. Eik Bank har for nylig købt den danske internetbank Skandiabanken, men dermed slutter væksten ikke for Eik Bank. Håbet er at børsnoteringen i København kan tænde vækstraketten i Eik Bank.

 

- Først og fremmest betyder børsnoteringen, at de nuværende aktionærer får en større omsættelighed i deres aktier. Men det giver også mere synlighed i Danmark og Island. Forhåbentlig giver noteringen også større vækstmuligheder, da det giver os adgang til en større kreds af potentielle investorer, siger Eik Banks direktør Marner Jacobsen til RB-Børsen.

 

- Vi har en helt klar vækststrategi. Vi har netop overtaget Skandiabanken i Danmark, og det kommende måneder går selvfølgelig med at integrere dem. Men udover det er vi åbne for de muligheder der måtte vise sig. Jeg kan ikke pege på noget konkret, men det er for sent af blive noteret, når man står og skal bruge pengene. Derfor er det her - hvis jeg må bruge et dansk udtryk - et udtryk for rettidig omhu, siger Marner Jacobsen.

 

Eik Bank tjente sidste år halvdelen af sine penge på Færøerne, mens den anden halvdel blev tjent andre steder. Og i fremtiden vil Færøerne fylde mindre i Eik Banks bøger.

 

- Der er stor vækst på det færøske marked, men væksten udenfor Færøerne vil være større. Med købet af Skandiabanken får vi også udvidet kundebasen betragteligt udenfor Færøerne, konstaterer Marner Jacobsen.

 

Med købet af Skandiabanken bliver Eik Bank blandt Danmarks 15 største pengeinstitutter, og derfor er synlighed i landskabet lige pludselig blevet vigtigt for banken.

 

- Indtil nu har vi i Danmark kun haft specialaktiviteter og ikke haft det store behov for at være synlige i landskabet. Men med købet af Skandiabanken, som vil blive omdøbt til Eik Bank DK, kommer der er helt andet fokus på at være synlige, da vi får mange privatpersoner som kunder.

 

Eik Bank er 175 år gammel og bliver med noteringen i København blandt de allerældste selskaber på fondsbørsen. Klokken 12 vil der blive åbnet for handel i aktien.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )