Egyptiske aktier stryger frem efter massedemonstrationer

De toneangivende aktieindeks i Egypten nyder i øjeblikket godt af, at det egyptiske militær mandag gav præsident Mohamed Mursi 48 timer til at finde en løsning på konflikten og lytte til de mange tusinde egyptere, der de seneste dage har protesteret mod Mursi.

Foto: AMR ABDALLAH DALSH.
Læs mere
Fold sammen

Både EGX 100-indekset og det mindre EGX 30-indeks oplever begge de største stigninger inden for det seneste år.

EGX 100-indekset stiger tirsdag middag omkring 4 pct., mens EGX 30-indekset er oppe med knap 5 pct. Samtlige 30 aktier i det mindste indeks ligger i grønt, mens blot to selskaber falder i EGX 100-indekset. Øverst i det brede indeks ligger Cairo Development and Investment med en stigning på 10 pct.

Begge indeks er desuden steget i de seneste fem dages handel.

- Markedet afspejler det, der sker på gaderne, nemlig at tingene ikke kan blive meget værre, siger Wafik Dawood, direktør i det Kairo-baserede investeringsselskab Mega Investments Securities ifølge Bloomberg News.

Hvis ikke Mohamed Mursi finder en løsning på Egyptens politiske problemer, har militæret annonceret, at det vil skride ind.

Tusindvis af egyptere har i anledning af etårsdagen for Mohamed Mursis indsættelse demonstreret mod præsidenten og Det Muslimske Broderskab og krævet Mursis afgang.

Demonstrationerne har kostet flere menneskeliv.

/ritzau/FINANS