Egypten devaluerer pundet

Den egyptiske centralbank valgte mandag at devaluere den egyptiske valuta - pund - med 13 pct. og meddelte samtidig, at den fremadrettet vil føre "en mere fleksibel valutapolitik" for at tiltrække investeringer til landet og styrke landets valutareserver.

Den egyptiske centralbank valgte mandag at devaluere den egyptiske valuta - pund - med 13 pct. og meddelte samtidig, at den fremadrettet vil føre "en mere fleksibel valutapolitik" for at tiltrække investeringer til landet og styrke landets valutareserver. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Banken solgte 198,1 mio. dollar til lokale investorer til 8,85 pund for en dollar. Det skal sammenholdes med fredagen kurs på 7,73 pund for en dollar. Niveauet på 8,85 holder godt et par timer efter meldingen.

- Kursen på 8,85 pund er ikke langt fra den kurs, som det egyptiske pund havde på den sorte børs, konstaterer Nordeas analytiker Anders Svendsen i en kommentar.

Nordea venter en yderligere svækkelse af valutaen i den kommende tid. Indikationer fra finansielle instrumenter peger på 7 pct. yderligere svækkelse over de kommende tre måneder, oplyser Anders Svendsen.

At valutapolitikken ændres, vurderes dog på længere sigt positivt for pundet af Nordea, da det kan skabe grundlag for en aftale med Den Internationale Valutafond, IMF.

- Det vil være positivt for pundet, konstaterer Anders Svendsen.