Eftermiddagens aktier: Den positive stemning har bidt sig fast

De europæiske aktiemarkeder ligger onsdag eftermiddag højere på en lidt rolig dag, forud for aftenens rentemøde hos den amerikanske centralbank.

Læs mere
Fold sammen
Et solidt regnskab fra tyske E.ON overskygger lidt skuffende tal fra hollandske ING Group, hvor også schweiziske Nestle falder tilbage på sin regnskabspræsentation. Den amerikanske Dow Jones future ligger 2 point højere.

Det britiske FTSE 100 indeks stiger 0,4 pct. til 4689, mens det tyske DAX 30 indeks stiger 0,7 pct. til 5323. Det franske CAC40 indeks ligger 0,6 pct. højere i 3474.- Virksomhederne har været rigtig gode til omkostningsbesparelser, hvorfor vi har set flere regnskabspræsentationer som har overrasket positivt, siger aktiehandler Jane Coffey hos Royal London Asset Management til Bloomberg News. Vi kan forvente en vækst i BNP-opgørelserne, men det vil stadig blive hårdt at få opsvinget sat ordentlig i gang, vurderer aktiehandleren.

EON overrasker positivt
Den tyske energigigant E.ON overrasker onsdag med sit halvårsregnskab, som også bød på en opjustering af helsårsprognosen. Indtjeningen steg i første halvår med overraskende 4 pct. til 3,46 mia. euro sammenlignet med analytikernes forventninger på 3,14 mia. euro. E.ON hæver på den baggrund forventningerne til indtjeningen for helåret, som nu ventes at vise et fald på 5-10 pct. i forhold til sidste år, hvor den tidligere prognose lød på et fald på 10 pct. Investorerne sender aktierne i E.ON 4,7 pct. højere i 27 euro.

Den tyske DSV konkurrent Deutsche Post har fået sænket sin anbefaling til Hold fra Køb hos det amerikanske finanshus Citigroup. Aktierne i Deutsche Bank ligger 1,8 pct. lavere i 11 euro.

Nokia i spotlyset
Nokia er i fokus, idet analyseselskabet Gartner har offentliggjort salget af det globale salg af mobiltelefoner i andet kvartal. Nokia har øget sin markedsandel til 36,8 pct. i andet kvartal i forhold til 36,2 pct. i kvartalet forinden, med et salg på 105,4 mio. mobiltelefoner. Fremgangen hos Nokia sker primært på bekostning hos Sony Ericson, hvis markedsandel faldt til 4,7 pct. i andet kvartal sammenlignet med 5,4 pct. måneden forinden. Aktierne i Nokia ligger 0,2 pct. højere i 95,7 skr.

Den hollandske fødevaregigant Nestle ligger 3,9 pct. lavere i 42,4 sfr., efter at selskabet har præsenteret sit regnskab for første halvår, hvor indtjeningen er bedre end ventet, mens omsætningen skuffer. Omsætningen viste et fald på 1,5 pct. til 52,3 mia. sfr. sammenlignet med forventningerne på 52,6 mia. sfr. Nettoresultatet faldt 2,8 pct. til 5,07 mia. sfr., men var et mindre fald end analytikernes forventninger på 4,82 mia. sfr. Det var det første fald i indtjeningen i seks år, efter at selskabet har reduceret sin ejerandel i Alcon, samt solgt mindre vand på flaske, samt pulvermælk.

Gigant forudser økonomisk bedring
Den britiske bryggerigigant SABMiller er parat til at foretage opkøb, og selskabet forudser, at industrien vil rejse sig fra den globale recession i et trægt tempo. Det udtaler den adm. direktør, Graham Mackay, hos SABMiller i forbindelse med et interview. "Intet kan stoppe os fra opkøb. Der er kapital til rådighed. Selv hvis vi var tvunget til at rejse kapital, mener vi, at vores aktionærer ville være med på den, hvis det var det rigtige køb". Mackay afviste at udtale sig om, hvor meget SABMiller ville være villig til at bruge. Han sagde, at bryggeriet ville overveje at købe aktiver i både de udviklede lande og på emerging markets, hvor bryggeriet henter 85 pct. af sin indtjening. Aktierne i SABMiller ligger 1,6 pct. lavere i 1325 pence. RB-Børsen