Efter voldsom svækkelse: Dollaren får et lille plaster på såret

Efter en gevaldig svækkelse mandag er dollar tirsdag ved at genvinde fodfæstet.

Efter en gevaldig svækkelse mandag er dollar tirsdag ved at genvinde fodfæstet. Bevægelsen er dog marginal, og der er ingen tegn på et reelt skifte i markedsstemningen til fordel for dollar, vurderer valutastrateg i Nordea Niels Christensen over for Ritzau Finans.

- Vi ser en konsolidering. Vi så lidt aktivitet op til månedsskiftet, der var med til at presse dollar, men der er lidt mere ro på i dag, uden at der er noget, der indikerer, at dollar er kommet i ly, siger Niels Christensen.

Mandag svækkedes dollar næsten en hel cent mod euro til det svageste niveau siden januar 2015. Den fælleseuropæiske valuta toppede mandag i 1,18546 dollar og lå ved amerikansk lukketid styrket omkring 1,1840 dollar. Siden har dollar dog genvundet lidt til 1,1816 dollar per euro tirsdag eftermiddag.

Mandagens svækkelse blev forklaret med den politiske uro om præsident Donald Trump, der afskedigede sin ellers nyudnævnte talsmand for Det Hvide Hus, Anthony Scaramucci.

- Forklaringerne har mest gået på den politiske usikkerhed, men grundlæggende er det de divergerende centralbanker, der har været den væsentligste årsag til svækkelsen af dollar i løbet af juli, siger Niels Christensen.

Han peger på, at den amerikanske centralbanks bekymring over den afdæmpede inflation har lagt låg på forventningerne om en amerikansk renteforhøjelse og svækket dollar. Samtidig har nøgletal fra eurozonen været ganske rimelige og medvirket til, at der så småt tales om, hvornår ECB strammer sin pengepolitik.

/ritzau/FINANS