Efter historisk stærk aktiemåned – her er danskernes ti favoritaktier

Juli endte med at blive den bedste måned for det danske eliteindeks i hele dets levetid. Bavarian Nordic var danskernes yndlingsaktie, efter at virksomheden fik godkendt sin abekoppevaccine til brug i EU-landene.

Bavarian Nordic er i øjeblikket en favorit blandt danske aktieinvestorer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lukas Barth/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter et dystert forår vendte stemningen på aktiemarkedet i juli, og det danske eliteindeks endte med at have sin allerbedste måned, siden det blev skabt i 2016.

C25 steg 12 procent i løbet af måneden og er nu »kun« 13 procent fra sit rekordniveau fra november 2021. Selvom hele aktiemarkedet fik et ordentligt skub opad, var der særligt nogen aktier, danskerne sværmede om.

Den mest populære danske aktie blandt danske investorer i juli blev Bavarian Nordic, der trak masser af overskrifter, da selskabets abekoppevaccine blev godkendt til brug i EU-landene, Norge, Island og Liechtenstein. Det fremgår af nye tal fra Nordnet, der er en af de største danske platforme for aktiehandel.

»Blandt Nordnets kunder er Bavarian Nordic ofte på top ti over de mest handlede aktier, og i juli tog Bavarian førstepladsen som den mest handlede aktie,« siger Lene Nording-Grooss, kommunikationschef i Nordnet Danmark.

»Faktisk er aktien så populær, at Nordnets mere end 350.000 kunder udgør en væsentlig del af den totale omsætning. Nordnets kunder stod for ikke mindre end 18 procent af den totale handel af Bavarian-aktien 25. juli, da handlen toppede i kølvandet på nyheden om godkendelse af vaccinerne. Det er et godt billede på, at de private investorer udgør en stor og væsentlig muskel på aktiemarkedet,« tilføjer hun.

Aktien steg 54 procent i løbet af juli og løb dermed med førstepladsen som den bedste aktie i det danske eliteindeks i sidste måned.

Se listen: Danskernes favoritaktier

Også Vestas kom i vælten, efter at Demokraterne i USA blev enige om klimapakke på 369 milliarder dollar. Vindmølleproducentens aktie klatrede næstmest i C25 med 26 procent og endte med at være den fjerde mest populære danske aktie, ifølge Nordnets data.

Den euforiske stemning på det danske aktiemarked er stilnet en anelse af i august. Indtil videre er C25 faldet 0,3 procent siden udgangen af juli, og eksperterne vurderer, at vi går mere turbulente tider i møde.

»I Nordnet regner vi med, at de kommende måneder fortsat vil byde på uro og udsving på de finansielle markeder, selvom det værste måske er overstået,« siger Lene Nording-Grooss og tilføjer.

»Ingen kan med sikkerhed spå om fremtiden eller time markedet. Kurssving driller os og kan få os til at blive irrationelle, så vi måske sælger billigt, køber dyrt og ærgrer os ved eventuelt at gå glip af en måned som juli.«