Efter en uge i stolen: Hummel-direktør giver ansatte kniven

Her er de vigtigste ting, du skal vide, før du starter din dag. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at være helt opdateret.

»Som ny direktør har jeg fundet det nødvendigt, at vi kigger på en optimering af den måde, Hummel hidtil har været drevet og struktureret på,« siger Hummel-direktør Allan Vad Nielsen.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen,

I dagens nyhedsoverblik skal du høre om et dansk selskab, der snart kan komme til at koste mere end en milliard kr. Og så er regeringen tæt på at lande en lynaftale om afgift på biler.

Men først til en spektakulær historie om en fyringsrunde i modekoncernen Hummel.

1
Hummel-boss uddeler fyresedler

Allan Vad Nielsen, der er blevet hyret som Hummel-topchef efter det dramatiske farvel til Søren Schriver, går en tøjstørrelse ned. Således har han efter blot en uge i chefstolen sat gang i en fyringsrunde, skriver Børsen (kræver abonnement). I alt ni ansatte har fået besked om, at deres tid i mode- og sportstøjkoncernen er forbi.

»Det er sket for at tilpasse virksomhedens faste omkostninger til vores nuværende omsætning. Som ny direktør har jeg fundet det nødvendigt, at vi kigger på en optimering af den måde, Hummel hidtil har været drevet og struktureret på,« siger Allan Vad Nielsen til Børsen.

De fyrede tæller flere i ledende stillinger, og blandt andet den ansvarlige for Hummels karma-projekt er blevet opsagt. Men det betyder dog ikke et farvel til koncernens karma-filosofi, påpeger Hummel-direktøren.

Som Berlingske tidligere har beskrevet, bliver Allan Vad Nielsens primære opgave at skrue op for væksten og være med til at trække det danske sportsklenodie markant op i omsætning. I 2016 nåede Hummel for første gang en omsætning på mere end en milliard kroner, og ifølge Hummel-ejer Christian Stadil skal koncernen være over to milliarder kroner værd inden for få år.

Allan Vad Nielsen er blevet hentet fra Bestseller, og ansættelsen kom efter et stort drama i Hummel, hvor den mangeårige direktør Søren Schriver blev fyret og bortvist 9. februar. På et følelsesladet pressemøde fremlagde Stadil, hvad han og hans advokater mener, er klare beviser på, at Schriver forsøgte at snyde Stadil og Hummel for millioner af kroner. Schriver nægter sig skyldig i anklagerne og har sagsøgt Hummel.

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag.

- eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

2
Populære »enkrone-firmaer« møder kritik

Stift et selskab for blot én enkelt krone. Sådan har tilbuddet lydt til iværksættere siden 2013, men initiativet møder nu kritik fra flere sider. For selvom iværksætterne for alvor har fået smag for denne selskabsform, er det forsvindende få af »enkrone-firmaerne«, der vokser sig store.

Af de iværksætterselskaber, der er stiftet i perioden 2014 til 2017, er det kun tre procent, der har formået at komme op på 50.000 kroner i selskabskapital, som loven ellers lægger op til. Det viser en omfattende analyse, som Dansk Erhverv, Experian, og FSR - danske revisorer står bag. På Christiansborg vil Socialdemokratiet nu have modellen gransket.

Læs mere i Berlingske Business her (kræver abonnement).

Business anbefaler

3
Regeringen vil lande lynaftale om afgift på biler

Når regeringen fremlægger sit skatteudspil tirsdag, drysser statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skattelettelser ud over den danske befolkning. Konkret vil regeringen blandt andet tage livtag med registreringsafgiften på biler.

»Vi skylder bilforhandlerne og Danmark, at der kommer ro omkring det her på en måde, hvor danskere får mulighed for at købe en ordentlig, trafiksikker bil,« sagde Lars Løkke Rasmussen til TV 2 mandag aften.

Bilkøbere betaler i dag en afgift på 105 procent af en bils værdi op til 106.600 kroner og 150 procent i afgift af resten. Dette ønsker regeringen ændret til en flad afgift på 100 pct., erfarer Berlingske fra centrale kilder.

4
Biotekselskab kan komme på børsen med et brag

Det danske biotekselskab Orphazyme kan komme til at koste mere end en milliard kroner, når virksomheden efter planen bliver børsnoteret i efteråret. Det oplyser kilder til Berlingske. Orphazymes officielle forklaring lyder, at en børsnotering er en af de muligheder, som selskabet i øjeblikket forfølger.

Berlingske var mandag på besøg hos det danske biotekselskab, som er blevet stiftet af Anders Hinsby og Thomas Kirkegaard Jensen. Selskabet arbejder på at udvikle en ny klasse lægemidler til behandling af degenerative sygdomme. Kom med på rundtur her (kræver abonnement).

Det sker i dag

 • Sydbank kommer med regnskab for 2. kvartal kl. 09.00.
 • Regeringen præsenterer skatteudspil kl. 10.00.
 • Bilforhandlerne Andersen & Martini præsenterer halvårsregnskab.
 • Emballageproducenten Brdr. Hartmann præsenterer kvartalsregnskab.

Det sker på markederne

De asiatiske aktiemarkeder ligger med generelle kursfald tirsdag morgen, efter at Nordkorea har affyret et ballistisk missil, der fløj over Japan og faldt ned ind i Stillehavet øst for den japanske ø Hokkaido, skriver Ritzau Finans. Det har sendt investorerne på flugt fra risikobetonede aktier for i stedet at søge ly i de traditionelt sikre havde som yen, schweizerfranc, guld og amerikanske statspapirer.

 • Nikkei 225 i Japan: -0,6 pct.
 • Hongkongs Hang Seng: -0,4 pct.
 • Sydkoreas Kospi: -0,7 pct.
 • China Shanghai Composite: 0,1 pct.
 • Amerikanske aktiefutures: -0,7 pct.

Det skal investorerne holde øje med

Investorerne bør holde et vågent øje med den seneste udvikling omkring Nordkorea, påpeger Nordeas seniorstrateg, Morten Hessner. Derudover fremhæver han, at der er et par ganske interessante nøgletal på programmet for 3. kvartal.

 • I dag vil markedet især fokusere på opgørelsen af den amerikanske forbrugertillid kl. 16.00 fra Conference Board for august. Det er et af de tungere nøgletal, fordi de amerikanske husholdninger spiller en nøglerolle i forhold til at bevare det amerikanske økonomiske opsving. Markedet forventer et lille fald fra 121,1 i juli til 120,3 i august. Skulle det holde stik, er niveauet stadig meget højt, hvilket indikerer solid forbrugsvækst i 3. kvartal.
 • Men inden da får investorerne også nyt om tilstanden i de to største økonomier i euroområdet, Tyskland og Frankrig. Kl. 8.00 offentliggøres forbrugertilliden for Tyskland, mens vi kl. 8.45 får en opgørelse af det franske private forbrug for juli, hvilket er en af de første såkaldte hårde nøgletal for euroområdet for 3. kvartal.