Efter børsfadæse: Lauritz.com sænker prisen

Auktionshuset Lauritz.com, der efter planen skulle have børsnoteret den 9. juni, men som pludselig måtte udskyde noteringen, sænker prisen i nyt prospekt.

Foto: Foto: Lauritz.com. Mette Rode og Bengt Sundstrøm.
Læs mere
Fold sammen

Anden gang er måske lykkens gang for det pressede onlineauktionshus Lauritz.com.

Den 22. juni vil Lauritz.com igen forsøge at lade sig notere på børsen i Stockholm, og ifølge et netop udsendt prospekt, vil prisen pr. aktie nu ligge på 15 svenske kroner mod tidligere 19-21 svenske kroner. Den nye tegningskurs svarer til en samlet børsværdi på 610 millioner kroner.

Lauritz.com har angiveligt fået et par nye institutionelle investorer med om bord.

Investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet tager dog fortsat sine forbehold i en skriftlig kommentar:

»Lauritz har i et vist omfang fået yderligere institutionelle investorer med om bord. De kommer dog ikke – på det foreliggende grundlag og hvis der ikke kommer nye institutioner til – op på det ”normale” og stabiliserende niveau, der svarer til en fordeling mellem institutioner/private på 85/15«

Dermed er der fortsat lagt op til at de private skal bære en uforholdsmæssig del af emissionen, skriver han.»I første omgang havde 3.000 private lagt billet ind på den emission som nok var overtegnet (af de private), men som ikke var fuldtegnet, fordi der manglede institutionel interesse. Det må forventes at interessen fra de private bliver mindre; også selv om aktiekursen bliver reduceret,« skriver Per Hansen fra Nordnet i en kommentar.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!