ECB strammer reglerne for kurspåvirkende udtalelser

Efter en smutter tidligere på året strammer Den Europæiske Centralbank reglerne for, hvornår bestyrelsesmedlemmer kan udtale sig om ting, der potentielt kan påvirke de finansielle markeder, skriver Wall Street Journal.

Foto: RALPH ORLOWSKI. Det fremover kun være muligt for bestyrelsesmedlemmerne at udtale sig om emner, der potentielt kan påvirke de finansielle markeder, hvis talerne enten offentliggøres på ECB's hjemmeside eller kan følges af offentligheden i form af webcast eller pressetilstedeværelse, skriver ECB i en meddelelse.
Læs mere
Fold sammen

Derfor vil det fremover kun være muligt for bestyrelsesmedlemmerne at udtale sig om emner, der potentielt kan påvirke de finansielle markeder, hvis talerne enten offentliggøres på ECB's hjemmeside eller kan følges af offentligheden i form af webcast eller pressetilstedeværelse, skriver ECB i en meddelelse.

- (Bestyrelsesmedlemmer, red.) vil afstå fra at tilbyde institutioner, virksomheder eller personer, der kan tjene penge fra sådanne informationer, personlige holdninger omkring økonomiens tilstand eller den finansielle sektor eller relevant information omkring fremtidig pengepolitik, der ikke hidtil har været offentliggjort, skriver banken i meddelelsen.

Årsagen til stramningen er ifølge Wall Street Journal, at Benôit Coeuré i maj bag lukkede døre fortalte, at ECB ville fremskynde opkøb af statsobligationer for at tage højde for en forventet nedgang i markedslikviditeten i sommerperioden. Talen blev ikke offentliggjort på ECB's hjemmeside, og kommentarerne udløste aktivitet på obligationsmarkederne og en svækkelse af euro.

De tilstedeværende ved arrangementet, der blandt andet talte hedgefond-managere, fik desuden privilegeret adgang til kurspåvirkende information. ECB gav en intern procedurefejl skylden for smutteren, inden Mario Draghi forsøgte at nedtone sagen.

Fremover, skriver ECB, vil bestyrelsesmedlemmerne sikre, at kurspåvirkende information ikke videregives ved lukkede møder.